Gül Tatlısı İrmikli

Gül tatlısı irmikli, Tatlı seven herkesin severek yiyeceği hem lezzetli ve şık bir tatlıdır. İştah kabartan bu tatlı hem irmikli hem de şerbetti tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle ramazan ayında açlıktan kan şekeri düştüğünde iftardan sonra tatlı isteği oluyor işte bu isteğe cevap verecek bir tatlıdır gül tatlısı. Malzeme ve tat olarak şeker para saray tatlısı gibi tatlılara benzese de irmikli gül tatlısının kendine has bir edası ve albenisi vardır.
Oldukça şık bir sunum yapabileceğiniz irmikli gül tatlısını kolaylıkla da yapıp sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Bakıldığında uzun uğraşlar gerektiği sanılan tatlı aslında oldukça kolay ve yapımı da bir o kadar keyiflidir. Sizlerde tatlısız olmaz diyor sanız sizler için paylaştığım tarife uyarak sevdiklerinize ve kendinize güz tatlısı ziyafeti çekebilirsiniz. Yapımı için sadece el becerisi ve istek yeterli olacaktır.

İrmikli gül tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta,
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı toz şekeri,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım paket margarin,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı irmik,
  • Yaklaşık 3,5 su bardağı un,

Şerbeti için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 3,5 su bardağı su,
  • Çeyrek limon,
  • Tatlıların üzerine koymak için fındık veya ceviz.

İrmikli gül tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle derin bir kâseye iki adet yumurtayı koyup üzerine şekeri döküyoruz ve elimizle iyice karıştırıyoruz.
Ardından yoğurt, sıvı yağ, margarin, kabartma tozu, vanilya ve irmik ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ilave edip bir güzel yoğuruyoruz. Hamurun kıvamına göre un aleve edebilirsiniz veya azaltabilirsiniz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmeliyiz. Hazırladığımız hamurdan avuç içi büyüklüğünde bir parça alıp oklava ile çok inceltmeden açıyoruz. Açtığımız hamurdan çay bardağı ile yuvarlak kalıplar çıkartıyoruz. Çıkardığımız yuvarlak kalıpları bir diğerinin ucuna gelecek şekilde diziyoruz. En üstteki yani bize bakan kısımdan karşıya doğru sarıyoruz. Daha sonra tam ortadan kesip iki adat gül şeklinde tatlı elde ediyoruz. Kesmiş olduğumuz tatlının bıçak değen kısmı alta gül şeklini verdiğimiz kısmını üste gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Daha sonra güllerin tam ortasına gelecek şekilde fındık veya ceviz koyuyoruz. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlemlere devam ediyoruz. Hazırladığımız tatlımızı önceden ısıttığımız 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlılar fırında pişerken bizde şerbetimizi hazırlıyoruz. 3 bardak toz şekeri küçük bir tencereye koyup üzerine 3,5 su bardağı suyu ekleyip kaynatıyoruz. 15 dk. Kaynayan şerbete çeyrek limonu sıkıyoruz. Fırından çıkardığımız tatlılar ve şerbet ılıyınca tatlıları şerbetle buluşturuyoruz. Şerbeti çekmesi için şerbet döktüğümüz tatlıların üzerine tepsi kapatıp halen ılık olan fırında bekletebiliriz. Dilediğimiz şekilde servis yapabileceğimiz irmikli gül tatlısını deneyeceğinizi ve beğeneceğinizi umarak afiyet olsun diliyorum.
21.01.2024 18:13:09
Gül Tatlısı İrmikli ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gül Tatlısı İrmikli Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gül Tatlısı İrmikli"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024