Derin bir kap içerisinde yumurta ve şeker mikser yardımı ile köpürünceye kadar çırpılır. Daha sonra sıvı yağ, un, şeker ve diğer malzemelerde eklenerek karışım iyice karıştırılır ve yağlanmış fırın tepsisi içerisine dökülerek her tarafına eşit miktarda yayılır. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakılır. Küçük bir tencere içine su ve şeker eklenerek kaynamaya bırakılır ve şerbet kaynamaya başlayınca üzerine limon suyu ilave edilir.
Tatlının pişme süresinde başka bir kap içerisinde krema hazırlanmaya başlanır. Bir tencere içine süt, un, şeker, krem şanti ve nişasta eklenerek iyice karıştırılır. Pişinceye kadar karıştırma işlemi devam eder ve pişen kremanın altı kapatılır. Pişen tatlı fırından alınarak üzerine ılık olan şerbet dökülür. Bir müddet şerbetin çekmesi beklenir ve son olarak üzerine kalın bir katman olarak kreması dökülür ve her tarafına eşit şekilde sürülür. Son olarak üzeri süslenen tatlı soğuk olarak servis edilir.