Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı: Kabak tatlısı kış aylarının ve ramazan sofralarının vazgeçilmez bir tatlısıdır. Türkiye'de en fazla Eskişehir ilimizde bol miktarda tüketilen kabak tatlısı hem insan sağlığına oldukça faydalı hem de lezzetli bir tatlıdır. Sütlü ve hamur tatlılarını sevmeyen kişiler içinde iyi bir alternatiftir. Kabak tatlısını yapımı oldukça kolay ve bir o kadarda beceri isteyen bir tatlıdır şeker oranını ve pişirim süresini iyi ayarlamak gerekir.
Özellikle fırında kabak tatlısını pişirmek ayrı bir marifet istemektedir. Kabak tatlısı ne çiğ ve kabağın sası kokusu olacak ne de iyice erimiş olacak yumuşacık pişmiş fakat dağılmamış olması gerekli. Kabak tatlısı sindirimi kolaylaştıran ve han oranını artıran bir tatlıdır. Kabak tatlısı bal kabağından yapılan bir tatlı çeşididir ve bu da onu vitamin yönünden oldukça zengin kılmaktadır. Kabak tatlısını özellikle ramazan ayında tüketmenin fazlasıyla yararı bulunmaktadır. Nedeni bütün güç insan açlıktan halsiz düşebilir veya kan şekeri düşebilir. Akşama kadar aç kalan bir kişinin iftar ile tamamen boş olan mideye fazlasıyla giyecek girmektedir. Normalden hızlı yenilmekte olan yemek kişide hazımsızlığa neden olmaktadır. İşte tam bu noktada orta boy iki dilim kabak tatlısı devreye girmektedir. Hem kan şekerini dengeler hem de metabolizmayı çalıştırıp hazmı kolaylaştırır. Hamur işleri ile arası iyi olmayan kişiler kabak tatlısı ile tatlı ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Sizlerde benim gibi tam bir kabak tatlısı hastası iseniz doğru adrestesiniz.
Şimdi kolları sıvayıp mutfağa girme zamanı geldi buyurun.

Fırında kabak tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 kilo bal kabağı,
  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 3-4 adet karanfil,
  • 1 adet çubuk tarçın,

Süslemek için gerekli malzemeler

  • Karamelli veya vanilyalı dondurma,
  • Ceviz içi,
  • Dilerseniz tahin,

Fırında kabak tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle bal kabaklarının kalın kabuklarını ve içinin lifli kısmını keserek temizliyoruz. Bu işlem zor olduğundan ve evde yapımı zahmetli olduğundan dolayı ben hazır dilimlenmiş almayı tercih ediyorum. Temizlenmiş bal kabağını iyice yıkayıp dilimliyoruz. Fırında kabak tatlısı yapacağımız için iri iri dilimliyoruz. Dilimlediğimiz bal kabaklarını fırın tepsisine koyup üzerine kabuk tarçını ve karanfilleri koyuyoruz ve toz şekeri her yerine eşit miktarda gezdiriyoruz. Daha sonra üzerine folyo kapatıp şeker eriyip sulanın-caya kadar bekliyoruz. Akşamdan veya bir gün önceden de hazırlayabilirsiniz. Beklettiğimiz kabakları önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzerinde folyo kapalı olarak 30 dk. Pişiriyoruz. Ardından üzerini açıp kabakların üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kabakları kızartmak keyfinize kalmış dilerseniz tadına bakıp yeterli olduğunda fırından çıkartabilirsiniz. Fırından çıkardığımız kabak tatlısını dondurma ile servis yapabilmek için dolapta bekletip soğutuyoruz. Kabak tatlısını sıcak sevenler üzerine tahin ve ceviz gezdirip servis yapabilir. Soğuk sevenler ise kabak tatlısını servis tabağına alıp üzerine ceviz serpip yanına karamelli veya vanilyalı dondurma ile servis yapabilir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet şifa olsun.
19.01.2024 04:29:45
Fırında Kabak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Kabak Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Tatlısı"
Kabak tatlısı yapmayı düşünüyorum. Ancak bu tatlı için uygun kabağı nasıl seçebilirim? Kabağın içinin de güzel olmasını istiyorum. Bu yüzden çok büyük bir kabakla mı bu tatlı daha güzel olur yoksa küçük bir kabak mı tercih etmem gerekiyor? Yardımcı olun lütfen. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Fatma . 19.09.2018 00:27:12

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024