Fırında Elma Tatlısı
Fırında elma tatlısı, Elma yazın yetişen bir meyvedir. Elma hem çok tüketilen hem de çok fazla kullanım alanı olan bir meyvedir. Tatlısı yapılır, meyvesi sağlık açısından çok değerlidir. Sindirim sistemini düzenleme de yardımcı olur.
Fırında elma tatlısı için gerekli malzemeler- 6 tane elma
- 2-3 şu bardağı su
- 1 limonun suyu
- Yarım su bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzeri içinFırında elma tatlısı y apılışı
Geniş bir kapta su ve limonu karıştırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
Farklı bir kâsede tereyağını eritiyoruz. Bir kâsede tarçın ve şekeri karıştırıyoruz. Elmaları yıkıyoruz, kabuklarını söylüyoruz ve boyuna kesip içindeki çekirdekleri çıkarıyoruz. Elmaları limonlu suya batırıyoruz ve sonra kuruluyoruz. Elmaların kesik kısmını erittiğimiz tereyağına batırıyoruz. Sonra Elmaları şeker ve tarçın karışımına batırıyoruz. Elmaların şekere batırdığımız kısımlarını üste gelecek şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Fırını önceden 190 derecede ısıtıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz Elmaları şekeri üste gelecek şekilde diziyoruz. Fırında yaklaşık 40-50 dakika pişiriyoruz. Elmaların iyice yumuşaması gerekiyor. Pişen elmalar fırın tepsisinde Soğutulur ve servis tabağına alınır. Tepsi de biriken karamel kıvamındaki sosu Elmaların üzerine döküyoruz. En son Elmaların üzerini Krema ve Ezilmiş cevizle süsleyip servis yapıyoruz.
Dilerseniz sade bir şekilde de servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 13:45:19
Fırında Elma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|