Elmalı Ayva Tatlısı

Elmalı Ayva Tatlısı, Ayva ve elmayı sevenler için oldukça lezzetli ve bir o kadar da hafif bir tatlıdır. Ayva ve elma ikisi bir arada nasıl olur diye sorarsanız bence deneyip siz karar vermelisiniz ve gerçekten kerm şantiyle birlikte farklı ve güzel oluyor. Akşam yemeğinde, ağır yemeğin ardından misafirlerinize ikram edebileceğiniz sunumu ile de dikkat çeken bir tatlıdır.
Şimdi sıra deneyenler tarafından övgü alan bu tatlının malzemesine ve nasıl yapıldığına geçelim.

Elmalı Ayva Tatlısının Malzemeleri

  • Beş adet orta büyüklükte ayva
  • Birkaç adet karanfil
  • Bir çay kaşığı kadar tarçın
  • 16 yemek kaşığı şeker
  • Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası

İçini doldurmak için

  • Bir adet elma
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı kadar ceviz içi

Süslemek için

  • Bir su bardağı soğuk süt
  • Bir paket sade kremşanti
Elmalı Ayva Tatlısı Nasıl Yapılır?

İşe öncelikle ayvaları bol su ile yıkamakla başlayın ve kabuklarını ince bir şekilde soyun. Daha sonra kabukları soyulan ayvaları ortadan ikiye bölün ve çekirdekli orta kısmını bir bıçak veya kaşık yardımı ile oyun. Ama burada önemli olan şey ayva çekirdeklerini atmayın. Ayvaları pişirirken ayvalara kırmızı rengi vermesi ve şerbetini jöleleştirmesi için kullanacağız. Ayvaları soyma ve oyma işlemi biraz uzun sürebilir çünkü ayva oldukça sert bir meyve olduğu için bu da soyma ve oyma işlemini zorlaştırır.
Bu işlem uzun süreceğinden ayvaların kararmasını önlemek amacı ile soyulan ayvaları limon ile ovabilir ya da hazırladığınız limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. Soyma ve oyma işlemi biten ayvaları uygun bir tencere içerisine oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Ayva çekirdeklerini de üzerine serpiştirin. Eğer ki gıda boyası kullanmak istemiyorsanız ne kadar çok ayva çekirdeği olursa ayvalar da bir o kadar kızarırlar. Daha sonra suyu bir kaba alın ve çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyasını da ilave ederek karıştırın. Bu karışımı her bir ayvanın üzerinden gezdirerek dökün ve unutmadan karanfilleride tencerenin içine atın. Toz şekeri de ayvaların üzerine eşit bir şekilde dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte ayvaların yumuşayıp pişmesini bekleyin. Ayvaların pişme süresi yaklaşık olarak bir saat kadar sürecektir. Ayvalar kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın. Elma harcını hazırlamak için elmanın kabuğunu soyup rendeleyin. Rendelenmiş elmaları bir tavanın içerisine alın iki yemek kaşığı şekeri de ilave ederek elmayı pişirmeye başlayın. Elmalar suyunu çekene kadar pişirin ve elmanın rengi dönecektir. Altını kapattıktan sonra tarçın ve yarım su bardağı ceviz içini ekleyerek karıştırın. Bu sırada soğumuş olan ayvaları servis edeceğiniz tabağa alın ve tencerenin dibindeki şerbeti de ayvaların üzerine kaşık yardımı ile gezdirin ve soğuyan elmalı harcı ayvaların içine paylaştırın. Bu sırada soğuk süt ve bir paket sade krem şantiyi bir kaba boşaltın ve mikser yardımı ile çırpın. Katılaşan krem şanti hazır demektir. Hazır olan krem şantiyi de elmalı ayva tatlısının üzerine istediğiniz şekilde koyun. En son olarak da isteğinize göre çekilmiş Antep fıstığı da dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 19:38:54
Elmalı Ayva Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Elmalı Ayva Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Elmalı Ayva Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024