Ekler Tatlısı

Ekler tatlısı, özel günlerde, doğum günlerinde veya beş çaylarının yanına gidecek güzel tarif. Genel olarak hazır alınan ekler tatlısı evde de yapılabilir. Aynı zamanda evde yapıldığı zaman daha bereketli olan ekler tatlısını ilk yaptığınız zaman biraz zorlanabilirsiniz. Lakin birkaç deneme sonrasında pastanede satılan ekler tatlısının lezzetini aratmayacak nitelikte olacaktır.

Ekler Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı su
  • 4 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • Bir fiske tuz

İç Kreması için

  • 750 ml süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Dış Kreması için

  • 1 paket sıvı krema
  • 80 gr bitter çikolata
Ekler Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapılışına ilk olarak dış kremasını hazırlayarak başlayın. Krema için bir kutu sıvı kremayı bir pişirme kabına alın ve ısıtın. Isınmış olan kremanın içerisine çikolatayı ilave edip eritin. Birkaç saniye ocağın üzerinde kremayı bir tık kaynatın ve ocağın altını kapatın. Ardından kremayı soğuması için bir kenara kaldırın. Eğer krema soğurken arada bir karıştırırsanız üzerinin kaymak tutmasını önlersiniz.

Tatlının iç kremasını hazırlamak için de tereyağı ile vanilya hariç tüm malzemeleri bir pişirme kabına alın ve çırpıcı ile karıştırın.
Ardından ocağın üzerine tencereyi alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Krema istenilen kıvama geldiğinde ise içerisine tereyağı ile vanilyayı ilave edip karıştırın ve kremayı bir kenara kaldırın.

Tatlının hamurunu yapmak için de tereyağını ve suyu bir pişirme kabına alıp kaynatın. Ardından içerisine tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Kaynamakta olan harcın içerisine azar azar un ilavesi yapın ve bir kaşık ile sürekli karıştırın. Unu tamamen hamur kıvamına gelen dek karıştırın ve ardından hamuru ocağın üzerinden alın. Hamur çok ılık veya çok soğuk olmayacak şekilde bekletin ve istenilen ılıklığa geldiğinde içerisine yumurtaları kırıp ilave edin. Yumurtaları ilave ettikten sonra hamuru bir çırpıcı ile yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpın. Hazır hale gelmiş olan hamuru bir krema torbasının içerisine alın ve yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisine hamurdan sıkın. Bu aşamada şeklinin ekler gibi uzun ve hafif ince olmasına dikkat edin.

Tepsiyi yaklaşık 180-190 derecelik fırına gönderin ve ekler hamurunun her tarafı hafif pembe olana dek pişirin. Piştikten sonra tamamen soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra uzunlamasına olacak şekilde ortadan ikiye ekler tatlısının hamurunu kesin. Tatlının alt tabanına hazırlanmış olan kremadan sıkın ve üzerine diğer parçayı ilave edip hafif bastırın. Diğer kalan eklere de aynı işlemi uygulayın ve bir servis tabağına dizin. Tatlının üzerinde krema ve çikolata ile hazırlamış sostan gezdirin. Ekler tatlısını buzdolabına kaldırın ve 5-10 dakika kadar dinlendirip sunum yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 20:34:28
Ekler Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ekler Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ekler Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024