Cevizli İrmik Tatlısı, Çok kolay ve hafif bir tatlı çeşidi olan cevizli irmik tatlısı, damak tadınıza uygun herkesin severek yiyebileceği ve toplantılarınızda misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir tatlı çeşididir. Canınız tatlı istediğinde hemen hazır olabilecek olan bu tarif eşsiz lezzetiyle ve pratik yapılmasıyla da pasta defterinizde mutlaka bulunmalı.
- 1 su bardağı süt
- 1 fincan su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 4 çorba kaşığı margarin
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 su bardağı ceviz
- Bir tutam tarçın
Cevizli irmik tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle bir tencere alın ve içerisine bir kaşık margarin ve sıvı yağını ilave edin ve margarin eriyince tencerenin içerisine 1 su bardağı irmik ve 1 su bardağı şekerin yarısını ilave ederek kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra kalan şekeri ve kaynatmış olduğunuz süt ve suyu ilave ederek karıştırarak pişirin ve istediğiniz kıvama geldiğinde tencerenin altını kapatın. Tatlınız 15 dakika dinlendikten sonra üzerine robotta çekilmiş olan cevizleri serpin ve ılık olarak servis yapın. Tatlınız hazır.
Afiyet olsun.