Burma Tatlısı

Burma tatlısı, şerbetli ve oldukça lezzetli olan tatlı türlerinin içerisindedir. Herkesin severek yediği bu eşsiz lezzet damaklarda eşsiz bir tat bırakmakla beraber artık evinizde de rahatlıkla ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Misafirleriniz için ya da evdeki bireyleriniz için rahatlıkla menünüze ekleyebileceğiniz bu eşsiz lezzetin yap
ımına beraber bakalım;

Burma tatlısı için gerekli olan malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 tutam kadar tuz
  • Yarım kilo un
  • Yarım kilo kadar nişasta (Hamuru açmak için kullanılacaktır)
  • 250 gram ceviz içi (Tatlının iç malzemesi için)
  • 250 gram tereyağı ya da margarin

Burma tatlısının şerbeti için gerekli olan malzemeleri

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 buçuk su bardağı su
  • 4 ya da 5 damla limon suyu

Burma tatlısı nasıl yapılır?


Öncelikle şeker, su ve beş damla limon suyu bir tencerenin içerisine konularak kısık ateşteki ocağın üzerine konularak kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra koyu bir kıvam haline geldi ise ocaktan indirilir ve bir köşede soğumaya bırakılır. Bu hazırladığımız ve dinlenmeye bıraktığımız karışım yapacağımız tatlının şerbeti olacaktır ve soğumaya bırakılırken bir taraftan da tatlının yapımına başlayabiliriz. Öncelikle üç adet yumurta geniş bir kabın içerisine alınarak çırpılır ve ardından üzüm sirkesi eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
Adından süt yoğurt eklenerek iyice karıştırılarak malzemelerin hepsi iyice çırpılır. İyice çırpılan malzemelerin içerisine yarım kilo kadar un azar azar ilave edilerek yoğurulmaya başlanır. Hamurun topak olmaması için un azar azar ve devamlı yoğurularak yapılmasına dikkat edilmelidir. Ardından hamurun içine tuzu eklenerek kulak memesi dediğimiz kıvam elde edilene kadar yoğurma işlemine devam etmelisiniz. Hazırlamış olduğunuz hamur istediğiniz kıvama geldiği zaman hamurunuz hazır demektir. Hazırlamış olduğunuz hamurun daha iyi bir kıvama gelmesi için hamuru dinlendirmeniz daha gevrek bir kıvam olmasına yardımcı olabilir. Bundan dolayı hazırladığınız hamuru beş eşit parçaya bölerek bir kenara koyun ve kurumaması için de nemli bir bezle hamurun üzerini örterek dinlemeye bırakın. Hamurun gevrek ve kolay açılır olması için gerekli olan dinlenme süresi yarım saattir. İyice dinlendirilen hamur daha sonra böldüğümüz parçalardan birini alarak oklava yardımı ile nişasta serpilerek açılır. Hamur büyük ve yuvarlak bir hale gelinceye kadar açılır. Elde edilen büyük yufka serilerek üzerine ufalanmış ceviz her yerine serpilir. Her köşesine iyice ceviz serdikten sonra yufka ince bir oklavanın üzerine sarılır. Sarma işlemi yapılırken yufkayı oklavaya çok sıkı sarmayın çünkü oklava çıkartılırken yufka yırtılabilir. Bu sebepten dolayı yufka gevşek halde oklavaya sarılır ve sarıldıktan sonra yufka her iki köşesinden sıkılarak büzüştürülür. Büzüştürüldükten sonra oklava yavaşça çıkarılır. Ancak çıkarma işlemi yapılırken dikkat edilmeli ve yavaş bir şekilde yapılmalıdır. Elde edilen şekil uzun ve ince bir rulo halinde olmalıdır. Rulo halindeki yufkayı baklava büyüklüğünde yatay bir şekilde keserek daha önceden hazırlanmış olan fırın tepsisine dizilmelidir. Geriye kalan diğer hamurlarda aynı bu yöntemle açılır ceviz atılır oklavaya sarılır ve kesilerek fırın tepsisine dizilir. Hepsi dizildikten sonra tepsi bir köşeye bırakılır. Bir köşede tepsiniz beklerken diğer taraftan 250 gram margarin ya da varsa tereyağı da kullanabilirsiniz. 250 gram margarini bir tava içerisine alarak eritmeye başlayın ancak bu işlemi yaparken yağın çok fazla yanmamasına dikkat etmelisiniz. Daha önceden bir köşeye bırakmış olduğunuz hamurların üzerine eritmiş olduğunuz margarini tepsideki hamurların üzerine dökün. Daha önceden ısıtmış olduğunuz fırına tepsinizi koyun ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme süresi bittikten sonra tepsinizi çıkarı ve daha önceden hazırlamış olduğunuz şerbeti üzerine dökün. Yaklaşık 15-20 dakika şerbetle beraber dinlendirin. Dinlenme süresi bittikten sonra tatlınız yemeye hazır demektir. Tabaklarınıza dilimlerden koyun ve isteğinize göre üzerine Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı dökerek süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
22.01.2024 01:41:01
Burma Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Burma Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Burma Tatlısı"
Merhaba ben bayramda vurma tatlısı yemiştim bir yerde ev yapımı çok güzeldi ama utandığını için tarifi alamadım buradaki tarif güzel ama zorlu görünüyor esas olarak şerbeti ne zaman dökmem gerek soğukken mi?
Emel . 01.11.2018 09:35:36

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024