Bülbül Yuvası Tatlısı

Bülbül yuvası tatlısı, şerbetli hamur tatlı çeşitlerindendir. Bülbül konağı yahut bülbül baklavası da denir. Baklava hamurundan yapılan tatlı şekli itibariyle bu ismi almıştır. Baklava gibi açılarak yapılan tatlının şekerpare formunda kolay ve pratik tarifleri de vardır. Tatlıya şekil verme işlemi, açılan küçük yufkaların oklavaya sarılıp büzülmesiyle oluşuyor.

Bülbül yuvası tatlısı için gerekli malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Açmak için yeteri miktarda un ve nişasta

Tatlının içi ve üzerini süslemek için

  • 250 gr çekilmiş ceviz
  • Toz Antep fıstığı

Tatlının üzerine dökmek için

  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
Bülbül yuvası tatlısı nasıl yapılır?

Hamur yapılacak kabın içerisine 3 bardak un konur ve havuz yapılıp ortası açılır. Yumurta, süt, yoğurt, sıvıyağ sirke, tuz ve kabartma tozu da eklenip karıştırılır. Un yavaş yavaş sıvı karışımının içerisine alınarak yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hazır olan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır. Hamur bezeleri bir örtünün altında yarım saat kadar dinlendirilir.
Hamur dinlendikten sonra, her bir beze oklava ile un ve nişasta serpilerek açılabildiği kadar büyütülerek açılır. Açılan yufkaya ceviz içi serpilir ve oklavaya çok geniş olmayacak şekilde sarılır. Daha sonra oklavaya sarılı yufka büzdürülerek oklavadan çıkarılır. Büzülmüş olan hamur içe doğru kıvrılır ve yuvarlanır. Tüm hamur bezeleri aynı şekilde yapılıp fırın tepsisine dizilir. Bir tavanın içerisinde tereyağı eritilir. Üzerine sıvıyağ da eklenip kızdırılır. Tepsideki tatlıların üzerine ocaktan alınan yağ kaşık ile gezdirilir. Fırın 180 derecede ısıtılıp tatlı atılır. Üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişen tatlılar fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır. Tatlının şerbetini hazırlamak için: Su ve şeker bir tencerenin içerisine konur. Orta teşte kaynayana kadar karıştırılır. Şerbet kıvamına geldiğinde limon suyu da eklenir. Daha sonra ocaktan alınır. Harı gittikten sonra sıcak olarak tatlıların üzerine dökülür. Tatlılar şerbeti çekip soğuyana kadar bülbül yuvası dinlendirilir. Servis tabağına alındığında üzerine toz Antep fıstığı dökülerek süslenir.
22.01.2024 01:01:49
Bülbül Yuvası Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bülbül Yuvası Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Bülbül Yuvası Tatlısı"
Ben bülbül yuvası tatlısını çok seviyorum. Bizim buralarda cevizli olarak yapılan bülbül tatlısını ben Gaziantep’te fıstıklı olarak yedim. Fıstıklı bülbül tatlısını ben evrede kendim hazırlamak istiyorum. Bülbül yuvası yaralısı için gerekli malzemeler nelerdir?
Kasımiye . 03.11.2018 15:18:45
Ben bülbül yuvası tatlısını çok seviyorum. Bizim buralarda cevizli olarak yapılan bülbül tatlısını ben Gaziantep’te fıstıklı olarak yedim. Fıstıklı bülbül tatlısını ben evrede kendim hazırlamak istiyorum. Bülbül yuvası yaralısı için gerekli malzemeler nelerdir?
Kasımiye . 03.11.2018 15:18:44

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024