Bohça Tatlısı

Bohça Tatlısı, genel olarak yediden yetmişe herkesin büyük bir beğeni ile severek tüketeceği bir tatlı olan bohça tatlısı, ben hamur açarak tatlı yapamam diyen kişilerin bile kolaylıkla hazırlayabileceği leziz bir tatlı çeşididir. Bohça tatlısını arzu ederseniz bayram tatlısı olarak hazırlayabileceğiniz gibi özel günlerde, düğün yemeklerinde veya canınız ne zaman ev yapımı mükemmel bir tatlı çektiği anda hazırlayabilirsiniz.
Mükemmel lezzetinin yanı sıra ağızlarda çıtır çıtır dağılan bohça tatlısının şahane lezzetinden sizlerde mahrum kalmak istemezseniz buyun birlikte hazırlayalım.

Bohça Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri


Hamuru için

  • 2 adet oda ısısında yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi (Bohçaların içine)
  • Yeteri kadar nişasta (Hamur açmak için)
Bohça Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bohça tatlısı hazırlığımıza ilk olarak hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımıza öncelikle yumurtaları kırdıktan sonra üzerine yoğurt ilave ederek karıştırarak 1 su bardağı sıvı yağ ekleyerek karıştırmayı sürdürelim. Ardından sirke, tuz ve kabartma tozu ilave edip azar azar elenmiş un ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
İyice yoğrularak yumuşak bir kıvam alan hamurun yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine temiz nemli bir bez kapatarak 5-10 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Ardından dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgâhın üzerine alarak aynı eşitlikte 35-40 adet minik bezeler hazırlayalım.

Daha sonra hazırladığımız ilk bezeden başlayarak her birini merdane yardımıyla üzerine nişasta serpiştirerek tatlı tabağı büyüklüğünde açarak tekrar her açtığımız bezenin üzerine nişasta serpiştirerek üst üste 8-10 katlı gruplar şeklinde tüm bezeler bitinceye kadar açalım. Onlu gruplar şeklinde hazırladığımız beze grubunun ilkini tekrar tezgâhımızın üzerine alarak yine merdane ile nişasta serpiştirerek açılabildiği kadar açalım. Ardından yufka şekline gelen hamurdan tıpkı mantı kesiminde olduğu gibi 6-8 cm civarında kareler şeklinde keselim. Bu karelerin içine yeteri kadar ceviz içi koyup bohça şeklinde kenarları açılmayacak şekilde bastırarak katlayalım. Tüm hamurla aynı şeklide hazırlandıktan sonra elde ettiğimiz bohçaları yağlanmış fırın tepsimize yan yana sıkı olacak bir şekilde döşeyelim. Ardından bohçaların üzerine eritilmiş tereyağı gezdirerek yağ değmemiş bohça kalmayacak şeklide yağı gezdirerek dökelim. Pişmeye hazır hale gelen bohça tatlılarımızı pişirmek için fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak fırına vererek kızarıncaya kadar pişirelim. Bohça tatlılarımız pişerken bizde tatlımızın şerbetini hazırlayalım.

Şerbet kaynatmak için uygun bir tencereye toz şeker, su ilave edip şeker ve suyu iyice karıştırdıktan sonra ocağa alarak orta ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar kaynatalım. Kaynayarak kıvam alan şerbetin üzerine bir dilim limon suyu ilave edip birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak üzerine vanilya ederek vanilya eriyinceye kadar karıştırarak şerbeti ılıması için beklemeye bırakalım. Ardından pişirerek iyice soğumasını sağladığımız tatlımızın üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküp yaklaşık 2-3 saat kadar tatlıların şerbeti güzelce çekmesi için bekletelim. Ardından şerbetini iyice çeken bohça tatlımızı servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 06:52:45
Bohça Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bohça Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bohça Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024