Balparmak Tatlısı

Balparmak Tatlısı, yapımı biraz zahmetli olsa da genelimizin damak tadına uygun sevdiğimiz bir tatlıdır. Misafirlerimize ikramda bulunabileceğimiz en güzel tatlılardan biri diyebiliriz. Şimdi balparmak tatlısının yapımını vereceğim.

Balparmak Tatlısı İçin Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • Yarım su bardağını biraz geçecek miktarda sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Balparmak Tatlısı Üzeri İçin Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı irmik

Balparmak Tatlısı Nasıl Yapılır?


Öncelikle balparmak tatlısının şerbetini hazırlayıp yapıyoruz.
Çünkü şerbetimizi kullanırken şerbetimizin soğuk olması gerekli. Şerbetimizi hazırlamak için küçük tenceremizi kısık ateşli ocağımıza koyuyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu tencerimizin içine döküp karıştırıyoruz. Şerbetimizin kaynamasını bekliyoruz. Şerbetimiz 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Şerbetimizi soğuması için temiz bir köşede bekletiyoruz. Şerbetimizi hazırladıktan sonra balparmak tatlımızın hamurunu hazırlıyoruz. Derin bir kaba margarini, sıvı yağımızı, şekerimizi, yumurtamızı, vanilyayı ve kabartma tozumuzu döküyoruz. Sonrasında derin kabımıza alabildiğine un ilave edip güzelce karıştırıp yoğurmaya başlıyoruz. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurumuz kulak memesi kıvamına geldikten sonra yoğurmayı bırakıp başka bir kaba irmiğimizi döküyoruz ve fırın tepsilerimizi yağlıyoruz.
Sonra hamurumuzu şekillendirmeye başlıyoruz. Hamurdan biraz biraz koparıp 2 parmak kalınlığında olacak şekilde hamurumuzu şekillendiriyoruz. Bu şekillendirmeyi ellerimizi hafif yağlayarak yapıyoruz. Hamurlarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra kabımızdaki irmiğe hamurları buluyoruz. Buladıktan sonra yağladığımız fırın tepsimize hamurlarımızı diziyoruz. Hamurları fırın tepsimize dizerken çok bitişik dizmemeye dikkat ediyoruz. Bitişik dizersek kabartma tozundan kabarıp birbirine yapışır ve bozulur. Sonra önceden ısıtılmış olan fırında 190 derecede pişiriyoruz. Balparmak tatlısını hamurlarımızın üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Kızarmaya başladığında kararma olmaması için hemen fırından balparmak tatlısını alıyoruz. Fırından çıkarttıktan 10 dakika sonra üzerlerine beklemede olan soğuk şerbetimizi döküyoruz. Balparmak tatlımız şerbetini güzelce çektikten sonra servis tabaklarına koyup servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:40:16
Balparmak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Balparmak Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Balparmak Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024