Derin bir kap alıyoruz. İçine yumurta ve şekerimizi koyup köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra sırayla unu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup çırpmaya devam ediyoruz. Sonra bir borcamı tereyağı ile yağlıyoruz. Hazırladığımız hamuru borcama seriyoruz. Daha önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında yaklaşık kırk dakika kadar pişiriyoruz. Hamurumuz pişerken ocağa derin bir tencere alıp şerbetimizi hazırlıyoruz. Tencereye sütü, şekeri, süt kremasını ve süt tozunu koyup köpürene kadar pişiriyoruz. Pişen şerbetimizi ocaktan alıp soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Bu sırada karamel sosumuzu yapmaya başlıyoruz. Bir tavaya şekerimizi koyup eritiyoruz.
Eriyen şekerimizin üzerine tereyağımızı ekleyip bir iki dakika karıştırıyoruz. Sonra kremamızı da ekleyip ocaktan alıyoruz. Ocaktan aldığımız karamel sosumuzu bir iki defa karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada kekimizi pişip pişmediğini kontrol edip fırından alıyoruz. Üzerine kürdan yardımı ile delikler açıp soğuttuğumuz şerbetimizi üzerine döküyoruz. Bir saat kadar şerbetiyle dinlenmesini bekliyoruz. Dinlenen tatlımızın üzerine hazırladığımız karamel sosumuzu döküp dilimliyoruz. Servis tabağına alıp, servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.