Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri

Baklavalık yufkadan tatlı tarifleri: Baklavalık yufka diğer yufkalardan daha ince bir yufkadır. Bu yufka ile sadece baklava yapılmaz. Farklı tatlılar, böreklerde yapılabilir. Baklavalık yufka pişince diğer yufkalardan daha çıtır olur.

Bülbül yuvası malzemeleri

  • 1 paket baklava yufkası

Arası için

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 kâseye yakın doğranmış fındık

Süslemek için

  • 1 su bardağına yakın doğranmış Antep fıstığı
Şerbeti için
  • 6 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Nasıl Yapılır?

Tatlımıza başlamadan önce şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz.
Çünkü tatlımızın sıcak şerbetimizin soğuk olması gerekiyor. Ocağa derin bir tencereye alıyoruz. İçine 6 su bardağı suyu ve 6 su bardağı şekeri koyup, ocağın altını açıyoruz. Şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetimizin içine 1 çay kaşığı limon tuzu ekleyip şerbetimizi koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Koyulaşan şerbetimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bir tava alıp margarini içine koyup ocağa koyuyoruz. Margarini eritiyoruz, eridikten sonra sıvıyağı üzeri ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışımı yufkalarımızın arasına sürmek için kullanacağız. Tezgâhımızın üzerini siliyoruz ve iki tane yufkayı aralarına yağ karışımı sürerek tezgâha seriyoruz. Sonra aralarına yağ sürerek iki yufka daha seriyoruz.
Üst üste dört tane yufka yağlayıp seriyoruz. Dördüncü katımızın üzerine hazır olan fındık içinden seriyoruz. Sonra oklavayı alıyoruz ve yufkaları oklavaya sarıyoruz. Sardığımız yufkayı ortadan başlayarak büzerek oklavadan çıkarıyoruz. Ucundan başlayıp içe doğru kıvırarak yuva şeklini veriyoruz. Daha önceden yağladığımız fırın tepsisine hazırladığımız yufkalarımızı diziyoruz. Kalan yağ karışımımızı tepsideki yufkaların üzerinde gezdiriyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlımızı fırından çıkarıyoruz. Daha sıcakken soğuk şerbetimizi tatlımızın üzerine döküyoruz ve bu şekilde bir saat kadar dinlendiriyoruz. Üzerine doğranmış Antep fıstığı ezmesini gezdiriyoruz. Sonra servis tabağına alıyoruz. Servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Muhallebili burgu tatlı malzemeleri
  • 14 adet baklava yufkası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisine
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
Şerbeti için
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?

Baklava ile yapılan tatlılarda ilk önce şerbetini yapıyoruz ki, tatlımız olana kadar şerbetimiz soğusun. Ocağa bir tencere koyuyoruz. Şekeri ve suyu koyup kaynatmaya başlıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Koyulaşan şerbetimizi ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Sonra tatlımızın muhallebisini yapmaya başlıyoruz. Bir tencereye sütümüzü, şekerimizi koyup kaynatmaya başlıyoruz. Şekerimiz eridikten sonra unu ve irmiği de koyup muhallebimizi kaynatmaya başlıyoruz. Kaynadıktan sonra koyulaşana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Bir tavada tereyağımızı eritiyoruz. Sonra tezgâhımızın üzerine bir tane baklava yufkamızı seriyoruz. Üzerine tereyağı sürüyoruz. Sonra ortasından tutup çeviriyoruz. Yufkamız büzüldü, büzülen kısmına soğuyan muhallebimizden koyuyoruz. Kenarlarından kalan yufkayı muhallebimizin üzerine kapatıyoruz ve ters çevirip daha önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Bütün yufkalarımızı aynı şekilde yapıp, önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen tatlımızı fırından çıkarıp şerbetini üzerine döküyoruz. Yarım saat şerbetini içine almasını bekliyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp, servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 01:56:28
Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Baklavalık Yufkadan Tatlı Tarifleri"
Evimde sürekli olarak tatlı hazırlayan hamarat bir ev hanımıyım. Sitenizde yer alan baklavalık yufkadan tatlı tarifi oldukça dikkatimi çekti. Acaba sitenizdeki bu tatlı tariflerini yaparsam damakta daha güzel lezzetler ortaya çıkar mı? Daha önce bu tatlı türlerini hazırlayan hanımların yorumlarını bekliyorum? Bilgilendirme ve yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Nuran . 06.10.2018 15:52:14

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024