Baklava yufkasından tatlı: Baklavaya Türk milleti olarak bayılırız. Fakat hem yapımı oldukça zor ve kalorisi yüksek bir tatlıdır. Özellikle Antep ilimizle adını duyursa da Türkiye'nin hemen hemen her bir köşesinde başarı ile yapılıp satılmaktadır. Birçok ev hanımı baklavayı kendi elleri ile yapıp sevdiklerine sunsalar da bazılarımız hala baklava yapmayı beceremiyor.
Bu durumda devreye hazır baklava yufkaları giriyor. Hazır aldığımız baklava yufkaları bizi zahmetten kurtardığı gibi oldukça pratik ve lezzetli de oluyor. Hanımlar eşleriniz baklavaya düşkün ve sürekli sizden baklava istiyor ise hiç sorun etmeden hazır baklava yufkası ile tatlılar yapıp hemen sunabilirsiniz. Emin olun çok lezzetli olacaktır en azından bir müddet baklava krizini durduracaktır. Baklava yufkasından yaptığınız tatlıları altın günlerinizde de hazırlayıp keyifle sunabilirsiniz. Özellikle çalışan bayanlar için büyük kolaylıktır. Ne dersiniz denemek ister misiniz?
Baklava yufkasından tatlı için gerekli malzemeler
1 paket baklava yufkası, açık ise 500 gram,
300 gram ceviz içi,
250 gram tuzsuz tereyağı,
1 çay bardağı sıvı yağ,
Şerbeti için gerekli malzemeler
2,5 su bardağı toz şeker,
3 su bardağı su,
1 paket vanilya,
Çeyrek limon suyu,
Baklava Yufkasından Tatlı Nasıl Yapılır?
Tatlıyı yapmaya öncelikle şerbetle başlıyoruz ki tatlı pişinceye kadar şerbet soğusun.
Şerbet için Küçük bir tencereye toz şeker ve suyu koyup kaynatıyoruz kaynayan şerbete bir paket vanilya ekliyoruz. Çok hoş bir koku verecektir. Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynayan şerbete çeyrek limon suyu sıkıp ocaktan alıyoruz şerbet bir kenarda soğuyuncaya kadar biz tatlıya geçelim.
Tatlı için hazır aldığımız baklava yufkasının taze olduğundan emin olmalıyız yoksa tatlıyı yaparken darmadağın olur. Daha sonra tereyağını tavada eritip bir kenara alıyoruz. Tazeliğinden emin olduğumuz baklava yufkasından bir adet mutfak tezgâhına seriyoruz. Erittiğimiz tereyağıdan fırça yardımı ile yufkanın her yerine sürüyoruz ardından ikinci yufkayı yağladığımız ilk yufkanın üzerine seriyoruz ve bir miktar daha tereyağı sürüyoruz. Ardından bir avuç ceviz içi serpiyoruz. Daha sonra evde bulunan en ince oklava ile sarıyoruz. Sardığımız yufkayı oklavanın üzerinde büzerek oklavadan çıkartıyoruz. Burgu burgu olan tatlıyı bıçak ile dilediğimiz uzunlukta kesip tepsiye diziyoruz ben verev kesiyorum daha şık gözüküyor. Ardından ikinci kez yufka alıp aynı işlemleri devam ettiriyoruz. Tepsiyi tatlı ile doldurunca erittiğimiz tereyağıdan artanına bir ay bardağı sıvı yağ ekleyip tekrar ısıtıyoruz. Isıttığımız yağı tatlıların üzerine eşit miktarda gezdiriyoruz. Hazırladığımız tatlıları önceden ısıttığımız 180 derece fırında bir güzel kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz tatlı 10 dakika dinlendikten sonra soğuk olan şerbeti üzerine gezdiriyoruz. Dilerseniz ikisi de soğuk olabilir fakat yemek için biraz daha fazla bekleyebilirsiniz. Dışı çıtır çıtır içerisi ise enfes şerbet dolu ağız sulandıran tatlıyı beğeneceğinizi umuyorum.
Afiyet olsun.
20.01.2024 02:03:14
Baklava Yufkasından Tatlı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Geçen gün bir markette hazır baklava yufkası gördüm. Akşam misafirlerime tatlı ne yapsam diye düşünürken gördüğüm baklava yufkasından tatlı yapabilir miyim? İçerisine ceviz kırıp sarmalayıp şerbetini döksem basıl olur? Bengi . 02.10.2018 19:36:20
Kemal : Merhaba bengi hanım, Gördüğünüz baklava yufkaları baklava yapımı için endüstriel olarak açılıyor paketleniyor alıp baklava tatlısı yapmanızda bir sakınca yok fakat hiç birzman el ile açılmış gibi lezzet vermemekte çünkü fabrikadan markete gelinceye kadar uzun süre sogutuculu depolarda ve arabalarda kalıyor ve bu durum hamurun lezzetini kaybetmesine neden oluyor. 02.11.2018 14:46:24
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024