Ay tatlımızın soğuk şerbetin ılık olması gerekiyor. O yüzden ilk olarak tatlımızı yapalım. Tatlı için ilk olarak yumurtayı iyice çırpın. Daha sonra süt ve yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra kalan malzemeleri ekleyip karıştırın. En son olarak unu da yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar unu ekleyin ve yoğurun.
Yoğrulan hamuru yarım saat üzerine bir bez örtüp ve bekletin. Yarım saatten sonra dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün. 4 eşit parçaya böldüğünüz hamurun her bezesini de 10 eşit parçaya bölün. 10 eşit parçaya böldüğünüz hamuru tek tek nişasta ile orta boy olacak şekilde açın. 10 hamur parçasını da açıp üst üste koyun ve hamuru daha büyük olacak şekilde açın. Hamuru açtıktan sonra ilk olarak tereyağını gezdirin ve sonra her yerine eşit şekilde ceviz serpin. Daha sonra hamuru bir oklava yardımı ile rulo yapın ve yavaşça oklavayı hamurun içerisinden çıkarın. Rulo halindeki hamuru bir su bardağının yarısı ile kesin. Bu şekilde kesince tatlınızın ay şeklinde olduğunu göreceksiniz. Kalan 3 hamur parçasını da bu şekilde yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış bir fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Tatlı piştikten sonra soğumasını bekleyin ve o arada şerbeti yapın. Şerbet için tğm malzemeleri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştın. Daha sonra şerbeti kaynatın. Şerbet ılındıktan sonra tatlı da soğuyunca şerbeti dökün ve tatlının biraz soğumasını bekleyin.
Afiyet olsun.