Armut Tatlısı, Enfes tadıyla çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden biri de armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli oluşunun yanı sıra gönümüzde iştah açmaktadır. Şık bir sunum yapmak isteyen kişilerin tercih edeceği tatlı çeşitlerinden biri armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir.
Armut tatlısı için seçeceğiniz armutların sert olması gerekmektedir. Örneğin kullanacağınız armut santa, maria ya da frenk çeşitlerinden olabilir. Armutların set olmasının yanı sıra saplı olmasına özen gösterin. Armutların saplı olması sunum yaparken şık bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Armut tatlısını yaparken tarçın ya da karabiber kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır. Aynı zamanda armut tatlısı yaparken kullanacağınız tencerenin boyutuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Tencere çok geniş olmamakla birlikte armutların dik durmasını sağlayacak şekilde olması gerekmektedir. Kullanacağınız tencere eğer çok geniş olursa sos tabanda kalır. Aynı zamanda armut tatlısının daha lezzetli olmasını isteyen kişiler armutları haşlarken üzüm suyu yerine şarapta kullanabilir. Son olarak armut tatlısı yaparken armutları en az 3 saat sosun içerinde bekletmeye ve ara ara ters düz yapmaya dikkat edin. Armut tatlısının yapılışı şu şekildedir;
Armut Tatlısı Malzemeleri
5 adet orta boy armut
1 paket vanilya
1 tane karabiber
4 adet karanfil
1 çubuk tarçın
3 çorba kaşığı bal
1 adet limon suyu
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı üzün suyu
2 bardak nar suyu
Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?
Orta boy bir tencerenin içine üzüm ve nar suyunu koyun.
Daha sonra üzerine limon suyu, tarçın, bal, karanfil ve şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra tencereyi ocağa koyun. Ocağın ısısını orta dereceye ayarlayın. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Kaynama işlemi devam ederken sizde armutları hazırlamaya başlayın. Armutları yıkayıp soyduktan sonra alt kısmından bir miktar kesin. Kesmenizin sebebi sunum yaparken dik durması için. Bütün armutlara aynı işlemi uyguladıktan sonra armutları sosun içine düzgünce yerleştirin. Armutların hepsini sosun içine yerleştirdikten sonra yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişirme işlemi devam ederken armutları ters düz yapmaya dikkat edin. Böylece armutlar sosunu iyice almış olacaklardır. Yarım saat geçtikten sonra armutların pişmesini bir kurdan yardımıyla kontrol edin. Kürdan rahat bir şekilde armutlara batıyor ise armutlar pişmiş demektir. Daha sonra pişen armutları servis tabağına alabilirsiniz. Servis tabağına aldıktan sonra kalan sosu da biraz daha koyulaşması için kaynatmaya devam edin. Sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan sos yarıya inene kadar kaynattıktan sonra sosu çukur bir kabın içerisine koyun. Sosun üzerine armutları koyun ve bu şekilde 3 saat kadar bekletin. Armutlar sosun rengini alacaktır. Sosun rengini alan armutları dik bir şekilde servis tabağına koyarak servis yapabilirsiniz. Kalan sosu armutların üzerinden gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 15:59:57
Armut Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
armutlarımız çok fazla olduğu için dibine dökülüyor. Bu nedenle de çürüyüp gidiyor. Biz bu armutlar bıoşa gitmeden bunları toplayıp bu şekilde reçel yapsak daha güzel olur ama daha önce denediğimde baya bir şekerlenmişti. Bu nedenle sadece ilk bir ay tüketebildik. Şekerlenmemesi için neler yapabiliriz? Dünya . 06.10.2018 00:53:20
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024