Armut Tatlısı

Armut Tatlısı, Enfes tadıyla çok tercih edilen tatlı çeşitlerinden biri de armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli oluşunun yanı sıra gönümüzde iştah açmaktadır. Şık bir sunum yapmak isteyen kişilerin tercih edeceği tatlı çeşitlerinden biri armut tatlısıdır. Armut tatlısının lezzetli olması için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekmektedir.
Armut tatlısı için seçeceğiniz armutların sert olması gerekmektedir. Örneğin kullanacağınız armut santa, maria ya da frenk çeşitlerinden olabilir. Armutların set olmasının yanı sıra saplı olmasına özen gösterin. Armutların saplı olması sunum yaparken şık bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır. Armut tatlısını yaparken tarçın ya da karabiber kullanırsanız tatlınız daha lezzetli olacaktır. Aynı zamanda armut tatlısı yaparken kullanacağınız tencerenin boyutuna da dikkat etmeniz gerekmektedir. Tencere çok geniş olmamakla birlikte armutların dik durmasını sağlayacak şekilde olması gerekmektedir. Kullanacağınız tencere eğer çok geniş olursa sos tabanda kalır. Aynı zamanda armut tatlısının daha lezzetli olmasını isteyen kişiler armutları haşlarken üzüm suyu yerine şarapta kullanabilir. Son olarak armut tatlısı yaparken armutları en az 3 saat sosun içerinde bekletmeye ve ara ara ters düz yapmaya dikkat edin. Armut tatlısının yapılışı şu şekildedir;

Armut Tatlısı Malzemeleri

  • 5 adet orta boy armut
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane karabiber
  • 4 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 1 adet limon suyu
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı üzün suyu
  • 2 bardak nar suyu

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?


Orta boy bir tencerenin içine üzüm ve nar suyunu koyun.
Daha sonra üzerine limon suyu, tarçın, bal, karanfil ve şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra tencereyi ocağa koyun. Ocağın ısısını orta dereceye ayarlayın. Bu karışımı yaklaşık 15 dakika kadar kaynatın. Kaynama işlemi devam ederken sizde armutları hazırlamaya başlayın. Armutları yıkayıp soyduktan sonra alt kısmından bir miktar kesin. Kesmenizin sebebi sunum yaparken dik durması için. Bütün armutlara aynı işlemi uyguladıktan sonra armutları sosun içine düzgünce yerleştirin. Armutların hepsini sosun içine yerleştirdikten sonra yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişirme işlemi devam ederken armutları ters düz yapmaya dikkat edin. Böylece armutlar sosunu iyice almış olacaklardır. Yarım saat geçtikten sonra armutların pişmesini bir kurdan yardımıyla kontrol edin. Kürdan rahat bir şekilde armutlara batıyor ise armutlar pişmiş demektir. Daha sonra pişen armutları servis tabağına alabilirsiniz. Servis tabağına aldıktan sonra kalan sosu da biraz daha koyulaşması için kaynatmaya devam edin. Sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan sos yarıya inene kadar kaynattıktan sonra sosu çukur bir kabın içerisine koyun. Sosun üzerine armutları koyun ve bu şekilde 3 saat kadar bekletin. Armutlar sosun rengini alacaktır. Sosun rengini alan armutları dik bir şekilde servis tabağına koyarak servis yapabilirsiniz. Kalan sosu armutların üzerinden gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 15:59:57
Armut Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Armut Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Armut Tatlısı"
armutlarımız çok fazla olduğu için dibine dökülüyor. Bu nedenle de çürüyüp gidiyor. Biz bu armutlar bıoşa gitmeden bunları toplayıp bu şekilde reçel yapsak daha güzel olur ama daha önce denediğimde baya bir şekerlenmişti. Bu nedenle sadece ilk bir ay tüketebildik. Şekerlenmemesi için neler yapabiliriz?
Dünya . 06.10.2018 00:53:20

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı ç...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024