İlk önce havuçları yıkıyoruz ve küp-küp doğruyoruz.
Derin bir tencereye havuçları koyup üzerine su ekliyoruz haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede sütü, şekeri ve irmiği orta ateşte pişiriyoruz. Tatlımız koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve içine vanilyayı koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız tatlının yarısını bir kaba alıyoruz. Tencerede kalan tatlının içine kakao döküyoruz ve karıştırıyoruz. Bir borcamı ıslatıyoruz ve kakaolu tatlıyı borcama seriyoruz. Kalan sadenin içine limon kabuğu rendesini döküyoruz ve karıştırıyoruz. Bu karışımı da kakaolu karışımın üzerine seriyoruz. Havuçlarımız haşlandıktan sonra blenderden geçiriyoruz. Püre haline geldikten sonra içine şekeri ilave ediyoruz. Bir iki taşımda şekerle kaynatılır.
Bir su bardağının içine nişastayı koyup eritiyoruz ve havuçlu pürenin içine katıyoruz. Püre iyice koyulaşana kadar kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra borcama serdiğimiz iki renkli tatlının üzerine seriyoruz. Tatlımızın soğuması için en az iki üç saat buzdolabında bekletmemiz gerekiyor. Soğuduktan sonra dilimleyip servis tabağına alıyoruz.
Afiyet olsun.