Hamur Tatlıları

Hamur Tatlıları, Türk toplumu olarak hamur tatlılarına karşı büyük bir ilgi vardır. Bu nedenle birbirinden lezzetli ve mükemmel yüzlerce hamur tatlısı çeşitleri hazırlanarak yediden yetmişe herkesin damak tadına uygun olan hamur tatlı tarifleri arasında sizler için birkaç lezzetli hamur tatlısı tarifi hazırladık. Herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bu hamur tatlı tarifleri birlikte hazırlamaya ne dersiniz.

Dilber Dudağı Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 su bardağı dolusu süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı iri ceviz içi
  • Yarım adet limon suyu
Üzeri İçin.
  • 125 gram tereyağı veya margarin
Şerbeti için
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu
Hazırlanışı; Dilber dudağı tatlısı hazırlığımıza ilk olarak uygun bir yoğurma kabının içine yumurta, süt, eritilmiş margarin ve limon suyunu ilave ederek başlayalım. Ardından iyice karıştırılan karışımın üzerine kabartma tozu, tuz ekledikten sonra üzerine azar azar elenmiş unumuzu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yoğurulan hamur ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurarak hamurumuzu 10-15 dakika kadar dinlenmesi için beklemeye bırakalım. Bizde bu esnada tatlımızın şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alarak kaynamaya bırakalım.
Kaynayarak kıvam alan şerbetin üzerine limon suyu ekleyip birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alıp ılınması için beklemeye bırakalım.

Daha sonra dinlenen hamuru un serpiştirilmiş tezgâhımızın üzerine alarak 5 eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı yeniden 10 eşit beze şekline getirelim. Bezelerin her birini nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpiştirerek 10 bezeyi üst üste koyalım. Ardından kalan diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak üst üste koyarak 5 ayrı grup olarak hazır hale getirelim. İlk onlu grubu tekrar tezgâhın üzerine alıp üzerine hafifçe nişasta serpiştirerek tekrar merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açtıktan sonra bir su bardağı yardımıyla açılan hamuru keserek yuvarlak daireler elde edelim. Ardından her yuvarlak dairenin içine ceviz içi koyduktan sonra hamuru yarım ay halinde kapatarak yağlanmış fırın tepsisine döşeyelim. Kalan tüm hamurlara da aynı işlemleri uygulayarak tepsimizi dolduralım. Ardından tereyağı veya margarini eriterek bir kaşık yardımıyla tatlıların üzerine gezdirerek dökelim. Fırınımızı 175 derecede önceden ısıttıktan sonra tatlı tepsimizi fırına vererek kızarıncaya kadar pişirip tatlıları fırından alarak soğumaya bırakalım. Ardından soğuyan tatlıların üzerine ılık şerbeti gezdirerek döküp tatlıların şerbeti çekmesi için en az 3-4 saat bekletelim. Artık dilber dudağı tatlımız servise hazır.

Afiyet olsun.

Düğme Tatlısı Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı soda
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • Yarım su bardağı badem
  • 2-3 yemek kaşığı marmelat
Şerbeti için
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kadar vanilya
Hazırlanışı; Düğme tatlısı hazırlığımıza ilk olarak şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Uygun bir tencere toz şeker ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynayarak kıvam aldıktan sonra ocaktan alarak üzerine yarım adet limon suyu ve vanilya ekleyip karıştırarak şerbeti soğumaya bırakalım. Daha sonra tatlımızın hamuru için uygun bir tencereye tereyağı veya margarin ilave ederek yağın erimesini sağlayarak üzerine irmik ilave ederek yağın içinde irmiği rengi değişinceye kadar kavurarak ocaktan alıp soğuması için bekleyin. Ardından iyice soğuyan yağlı irmiğin üzerine yumurta, soda, kabartma tozu, tuz, vanilya ve azar azar un ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar iyice yoğrulan hamurdan ceviz iriliğinde parçaları avuç içimizde yuvarlayarak baş parmağımızla yuvarladığımız hamurun ortasına bastırıp çukur oluşturduktan sonra düğme şekline gelen hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Kalan tüm hamuru da aynı şekilde hazırlayarak tepsiye yerleştirelim. Fırınımızı önceden 185 derecede ısıtarak tepsiyi fırına sürelim ve düğme tatlıları kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartıp soğumaya bırakalım. Pişen tatlılar soğuduktan sonra üzerlerine ılık şerbeti gezdirerek dökerek düğme tatlılar şerbeti çekinceye kadar yaklaşık 2-3 sat beklemeye bırakalım. Tatlılar şerbeti çekerek servise hazır hale gelinde ortadaki çukurun içine önce herhangi bir meyveden hazırlanan marmelat koyduktan sonra üzerine badem yerleştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
21.01.2024 00:41:37
Hamur Tatlıları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hamur Tatlıları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Hamur Tatlıları"
Tatlıların birçoğu zaten hamurlarla yapılıyor ama hepsinin hamurları birbirinden tamamen farklı. Bu nedenle en mükemmel ev tatlısını evimde yapmak için bana önerebileceğiniz herhangi bir tatlı var mıdır?
Parsa . 25.09.2018 19:43:32

Tahinli Kabak Tatlısı

Tahinli kabak tatlısı, yapımı en kolay olan tatlı tariflerindendir. Balkabağının kendine has tatlı olgusu ile onu sadece pişirmek yetecektir. Daha sonra...
Devamını Oku

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı, Özellikle bursa yöresinin meşhur tatlılarından olan kemal Paşa tatlısının halk dilinde peynir tatlısı olarak adlandırılmaktadır. Bursalı h...
Devamını Oku

Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri, Ülke olarak tatlıya düşkün bir milletiz. İnsanlarımızın vücut şekillerini bile tatlılara benzetiriz. Örnek verecek olursak; baklava vücutlu,...
Devamını Oku

Çikolatalı Sütlü Tatlılar

Çikolatalı Sütlü Tatlılar, Ülkemizde sayısız çikolatalı tatlı çeşitleri vardır. Bizim insanlarımız çikolatayı yemeyi severler. Özellikle de bu çikolatalar ta...
Devamını Oku

Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif Tatlı tarifleri, Hafif tatlılar sağlık açısında oldukça daha sağlıklıdır. Kalori bakımından az değerlere sahip olduğu için kilo alınmasına sebep olmaz....
Devamını Oku

Sarma Tatlısı

Sarma Tatlısı, Tatlılar, Osmanlı'dan günümüze gelmiş en şahane lezzetlerdir. Bayram, düğün ve özel kutlamalarda kesinlikle ilk başta yerini almış olan t...
Devamını Oku

Gül Tatlısı

Gül tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Şeker bakımından yoğun olduğu için bira ağır bir tatlıdır. Ancak tatlı severlerin iştahla tükettiği tatlılar arasında yer...
Devamını Oku

İmam Sarığı Tatlısı

İmam sarığı tatlısı, ismi aslında tuhaf gelse de ilk duyduğunuzda oldukça lezzetli bir tatlıdır. Sarık şeklinde daha doğrusu renk ve görünümünde olduğu için ...
Devamını Oku

Bisküvili İrmik Tatlısı

Bisküvili İrmik Tatlısı; Bisküvili tatlılar hem hafif yapısı hem de lezzeti ile her zaman ilgi gören tatlılardan olmuştur. Neredeyse tüm bisküvi şekilleriyle...
Devamını Oku

Fırında İrmik Tatlısı

Fırında İrmik Tatlısı, Şerbetli tatlılar Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tatlılardır. Tatlıların birçok çeşidi vardır. Bunların en başında baklava, kadayıf ...
Devamını Oku

Etimek Tatlısı İrmikli

Etimek tatlısı irmikli, etimek tatlısı çok sevilen gösterişli bir tatlı olmasına rağmen bir o kadar da kolay olan bir tatlıdır. Muhallebisi yapıldı mı tatlı ...
Devamını Oku

Bisküvili Tatlılar

Bisküvili Tatlılar, Pratik yapımı ile ev hanımlarının kurtarıcısı olan bisküvili tatlılar oldukça pratik ve maliyeti düşük tatlılardır. Bisküvi ile her bütçe...
Devamını Oku

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı, bu tatlı diğer adı ile Kıbrıs tatlısı olan ve içinde galeta unu olduğu kesinlikle anlaşılamayan, şerbetli tatlılar arasında oldukça rağbet...
Devamını Oku

Haşhaşlı İrmik Tatlısı

Haşhaşlı irmik tatlısı: Haşhaş yemeklerde ve tatlılarda kullanılan bir bitkinin parçasıdır. Tatlılarda en çok kek tarzı olanlarda kullanılır. Böreklerde kull...
Devamını Oku

Çikolatalı Etimek Tatlısı

Çikolatalı Etimek Tatlısı, Etimek oldukça sevilen hem çerez niyetine yenilen hem de diyet yapanlar için oldukça tercih edilen bir üründür. Son yıllarda etime...
Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Cevizli gül tatlısı hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir lezzet olma özelliğinde hem de şekli ile oldukça dikkat çeken ve görsellikle yeme isteğini arttıran p...
Devamını Oku

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı hem görselliği ile hem de damaklarda eşsiz bir tat bırakan lezzeti ile sevilen tatlı türlerinden biridir. Çikolatalı tatlılar herkes...
Devamını Oku

Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, Havuç, dünyada ekilen son derece önemli bir sebze çeşididir. Bu güzide sebzemizi, ülkemizin her bölgesinde yetiştirmek mümkündür. İnsan vücudu...
Devamını Oku

Fındıklı Gül Tatlısı

Fındıklı gül tatlısı, Genellikle tatlılar bizim için vazgeçilmez bir lezzettir. Özellikle de oruç tuttuğumuz zaman iftardan sonra tatlı yemediğimiz akşam yok...
Devamını Oku

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, Türkiye'de ve pek çok orta doğu ülkelerinde yaygın bir tatlı çeşididir. Tatlının birçok farklı ülkelerde birçok çeşidi vardır. Türk mu...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Cevizli Gül Tatlısı
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Havuç Tatlısı
Fındıklı Gül Tatlısı
Çilekli İrmik Tatlısı
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024