{ "title": "Yumurta Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/yumurta-tatlisi(1).gif", "date": "20.01.2024 11:34:33", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Yumurta tatlısı, Yozgat yöresine ait bir tatlı türüdür. Şerbetli tatlılar grubundadır. Şerbetli olduğundan biraz ağır bir tatlıdır. Kalori bakımından yüksek kaloriye sahiptir. Fakat çok sevilerek tüketilir. Yiyenlerin gönlünde taht kuran bir tatlıdır. Yumurta, yoğurt, un ve şeker gibi az malzemeden oluşan bir tatlı türüdür. Bol yağda kızaran hamurun şerbet içerisinde bekletildikten sonra servis edilmesi yönünden halka ve tulumba tatlılarına yakın bir lezzete sahiptir. Yapımı kolay olan bu tatlının tarifine bakalım.

Yumurta tatlısı yapımı için gerekli malzemeler
Yumurta tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için derin bir kaba üç yumurta kırılır ve iyice çırpılır. Ardından yoğurt eklenir ve tekrar çırpılmaya devam edilir. Daha sonra iki kaşık un ve kabartma tozu eklenir. Tekrar çırpılır. Un eklemesi sürekli ikişer kaşık olarak eklenmelidir ki çok daha kıvamlı olsun. Hamur yapılınca derin bir tencereye bolca sıvı yap eklenir. Yağ kızdırılır. Kızgın yağ içerisine tatlı kaşığı ile birer kaşık hamurdan eklenir. Kızarmaya başlayınca derin bir servis tabağına alınır. Tatlılar soğurken şerbet hazırlanır. Şerbeti için dört bardak su ile dört bardak şeker kaynatılır. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır. Tatlı iyice soğuyana kadar şerbet de ılık bir kıvamda olacaktır. Soğuk tatlı üzerine ılık şerbet dökülür ve tatlı şerbetini çekince servis edilir. Servis ederken üzerine Hindistan cevizi serpilir.

Afiyet olsun.
" } ] }