{ "title": "Yufka Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/yufka-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 23:15:02", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Yufka Tatlısı Tarifi: Hazır yufka ile yapılan bir tatlı türüdür. Yufka sadece börek için kullanılmaz. Tatlı yapımında oldukça çok tercih edilir. Yufka tatlısı pastanelerde satılan baklavalardan daha sağlıklıdır. Evde yapımı oldukça kolay olduğu için akşam yemeklerinden sonra tercih edilir. Bayramlarda ikram edilmek içinde kullanılır. Yufka tatlısının ana malzemesi hazır yufka ve cevizdir.

Yufka Tatlısı Tarifi Malzemeleri
Yufka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak tatlının şerbeti yapılır. Derin bir tencereye şerbet malzemeleri konulur ve belli bir kıvama gelene kadar kaynatılır. Hazır olan şerbet soğuması için soğuk bir ortama konulur. Daha sonra hazır yufkalar birbirinden ayrılarak yağlanan fırın tepsisine tek kat olacak şekilde serilir. Ama isteğe göre muska şeklinde de yapılır. Yufka tepsiye serildikten sonra şerbeti dökülür ve üzerine ceviz dökülür. Bu şekil yufka bitene kadar tekrar edilir. En son katına ise sadece şerbet dökülür. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Üzeri kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Pişirme esnasında sık sık tepsinin yönü değiştirilir. Daha sonra çıkardıktan sonra üzerine şerbet dökülür ve biraz dinledikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }