{ "title": "Yoğurt Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/yogurt-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 20:19:54", "author": "Zeynep Güneş", "article": [ { "article": "Yoğurt tatlısı, Yoğurt tatlısı yoğurtla yapılan bir tatlıdır. Şekerle yapıldığı için tadı güzel bir tatlıdır. Yoğurt tatlısı yapımı basit olduğu için davetsiz misafirler için idealdir. Evde her an bulunabilecek malzemeler olduğu için kimse yapmakta zorlanmayacaktır. Yoğurt tatlısı adı yoğurt olsa da içinde çok azcık yoğurt bulunan bir tatlıdır.

Yoğurt tatlısı Malzemeleri
Şurubu için
Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yoğurt tatlısı için ocak kullanmıyoruz. Derin bir kap alıyoruz. İçine yumurtayı, yoğurdu ve şekeri koyuyoruz ve mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Köpürdükten sonra irmiği, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Mikserle un koyduktan sonra çırpılmayabilir. Kaşıkla devam ediyoruz. Hamur kıvamını alacağı için mikserin gücü yetmeyebilir çırpmaya. Geniş bir borcamı margarin ile yağlıyoruz ve hazırladığımız karışımı borcama seriyoruz. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Isınan fırına borcamı koyuyoruz, altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlı pişerken şurubunu hazırlıyoruz. Ocağa derin bir tencere koyuyoruz ve içine su ve şekeri koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limonu sıkıp bir taşım daha kaynatıyoruz. Sonra buzdolabına koyuyoruz ki soğusun. Şurup soğuyana kadar tatlıyı fırından çıkarıyoruz ve soğuk şurubu üzerine döküyoruz. Şurubumuzu döktükten sonra bir iki saat dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis tabağına alıyoruz. Üzerine Hindistan cevizini serpiyoruz ve servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }