{ "title": "Yaz Tatlıları", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/yaz-tatlilari.jpg", "date": "19.01.2024 23:03:54", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Yaz Tatlıları, Yazın sıcak günlerinde serinlemek amacı ile yapılan bu tatlılar birbirinden güzel ve eşsiz lezzetlerdir. Yaz tatlıları şerbetli, dondurmalı ve sütlü gibi birçok şekilde yapılabilen birçok insanın damak zevkine hitap eden yiyeceklerdir. Her ne kadar yüksek kalori içerse de yaz tatlıları oldukça rağbet gören tatlılardır.

Meyveli Yaz Muhallebisi
Meyve sosu için, bir çorba kaşığı nişasta, bir su bardağı portakal suyu (Şeftali veya elma da olabilir), beş yemek kaşığı toz şeker.

Meyveli Yaz Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencere içerisine süt, un ve şeker eklenerek kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Pişmeye yakın içine vanilya eklenir. Pişen muhallebi derin bir borcam içine dökülür ve muhallebi soğuyuncaya kadar meyve sosu hazırlanır. Bunun için bir bardak portakal suyu içine nişasta ve şeker eklenerek kıvamlı bir hal alıncaya kadar ocakta pişirilir. Hazırlanan meyve sosu muhallebi bin üzerine dökülür ve iyice yayıldıktan sonra muhallebi süslenerek servis edilir.

Bisküvili Yaz Tatlısı Malzemeleri
Sosu için
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • İki su bardağı süt
  • Bir avuç dövülmüş ceviz veya fındık içi
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • 250 gram çikolata
Bisküvili Yaz Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak tereyağını yakmadan küçük bir tava içinde erimeye bırakıyoruz. Tere yağı erirken biz diğer taraftan bisküvileri elimiz ile kare bir borcam içinde iyice ufalıyoruz. Eriyen tereyağını ufaladığımız bisküvilerin üzerine döküp iyice yoğurarak hamur kıvamına getiriyoruz. Ardından hamur kıvamına gelen bisküvileri çok kalın olmayacak şekilde borcamın içine eşit bir şekilde seriyoruz. Dilimler halinde dondurmadan parçalar alarak hazırladığımız hamurun üzerine yine kalınlığı eşit olacak şekilde diziyoruz. Hazırladığımız bu alt kısmı streç film ile sararak buzluğa kaldırıp çikolata sosunu hazırlamaya geçiyoruz. Sosu için küçük bir tencere içerisine süt, pudra şekeri, çikolata ve tereyağını ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra ocağa alıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Yaklaşık beş dakika daha kaynayan sosumuzun altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Sosu sıcak olarak kullanmak kekin içindeki dondurmanın erimesine neden olmaktadır bu neden ile dikkatli olmalıyız. Soğuyan sosu hazırladığımız dondurmalı kekin üzerinde her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayıyoruz. Yine streç film ile sarıp tatlımızı en az bir saat olacak şekilde buz dolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Ceviz veya fındık ile süslenerek soğuk bir şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Fincan Tatlısı Malzemeleri
  • Bir su bardağı un
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
  • Dört su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • Bir paket vanilya
  • Hindistan cevizi
Fincan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere içerisine süt, un ve şeker konularak iyice karıştırılır. Ardından bu karışım ocağa alınarak kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Kıvam bulmuş olan muhallebinin altı kapatılır ve içine tereyağı ile Hindistan cevizi eklenerek iyice karıştırılır. Kahve fincanlarının içini ıslatıp fazla suyunu silkeleyerek atıp hazırladığımız muhallebi ile dolduruyoruz. Muhallebi bitinceye kadar fincanlara doldurmaya devam edip bu işlemin bitmesi ile hazırlanan fincanları buz dolabına kaldırıyoruz. Bu şekilde en az bir saat dinlendikten sonra çıkarıp fincanlardan alıyoruz ve Hindistan cevizine buluyoruz. Tüm muhallebileri bu şekilde yaptıktan sonra üzerini çikolata sosu veya pasta süsü ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis ediyoruz.
" } ] }