{ "title": "Vezir Parmağı Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/vezir-parmagi-tatlis.jpg", "date": "19.01.2024 14:59:16", "author": "Mehmet", "article": [ { "article": "Vezir parmağı tatlısı, Tatlı yemeklerden sonra tüketilen ve keyfini yerine getiren şekerli bir gıda ürünüdür. Vezir parmağı tatlısı bu tatlı çeşitlerinden birisi olup tarifi de çok kolay olan bir tatlıdır. Vezir parmağının isminden de anlaşılacağı üzere padişahlık döneminden kalma çok eski yıllardan günümüze kadar gelen çok güzel ve sevilen bir tatlı çeşididir.

Vezir parmağı tatlısı için gerekli malzemeler
Vezir parmağı tatlısı şerbet için gerekli malzemeler
Vezir parmağı tatlı hazırlama safhaları

İlk önce şerbetini yapmanız gerekir çünkü soğumasını beklemeniz gerekeceğinden zaman kazanırsınız. Büyük bir tencere içerisinde şeker ve suyu karıştırıp kaynatmanız gerekir ve kanamaya yakın limon suyu ilave edilir. Çukur bir kap içerisine margarin, sıvıyağ, yumurta, şeker, vanilya, kabartma tozu ve unu koyup hepsini beraber yoğurmanız gerekir. Kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Suyunu da azar azar ekleyerek ayarlamanız gerekir. Kulak memesi kıvamına gelen hamurları adının da verilmiş olduğu gibi vezir parmağı şekli verilir. Fırın tepsisinin üzerinde önce yağlı kâğıt sermeniz gerekir ve daha sonra parmak şeklini verdiğimiz hamurları tepsiye diziniz daha sonra 150 derecelik fırında 40 dakika kadar pişiriniz. Pişmiş olduğunu pembeleşmesinde anlayabilirsiniz. Pişmiş olan vezir parmağı hamurlarını borcam gibi bir kaba koyup üzerine de önceden hazırladığımız söğüş olan şerbeti de her noktasına ulaşacak şekilde gezdiriyoruz ve şerbeti iyice çekmesini bekliyoruz. Üzerini süslemek için bir kısmını Antep fıstıklı bir kısmını da fındık ezmesi ile süsleyebilirsiniz. Tercih sizin vezir parmağı tatlısı hazır. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir tatlıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }