{ "title": "Tül Perde Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/tul-perde-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 21:30:52", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Tül perde tatlısı: İncecik baklava yufkası arasında ceviz içi hafif yumuşak dışı çıtır çıtır olan tül perde tatlısı oldukça lezzetli ve pratik bir tatlıdır. Baklavayı çok seven fakat beceremeyen bayanlar için de iyi bir alternatiftir. Bayramlarda ramazanlarda misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu tatlı hazır baklava yufkasından olduğu için oldukça da kolaydır. Gün geçmiyor ki biz Türk bayanlar yeni lezzetler bulup üretmeyelim. Elimizdeki malzemeleri değerlendirmekte yeni lezzetler keşfetmekte üzerimize yoktur. Tül perde tatlısında olduğu gibi baklava yufkasını nasıl değerlendiririz veya pratik bir şekilde baklavadan hafif fakat baklava tadı veren bir tatlı nasıl elde ederiz düşüncesinin ürünü bence. İlk buluş kime ait bilmem ama Antep'de ve Van'da çok yapılan bir tatlı çeşidi olduğunu biliyorum. Antepli bir arkadaşımı davet ettiğim iftar yemeğine ince düşünerek yapıp getirmesi sonucu tül perde tatlısı ile tanıştım. Ogün bugündür vazgeçemediğim bu tatlı tarifini sizlerle paylaşıyorum demenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Tül perde tatlısı için gerekli malzemeler
Üzeri için gerekli malzemeler
Şerbeti için gerekli malzemeler
Tül Perde Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şerbetle başlıyoruz çünkü şerbet soğuk tatlı ise sıcak olması gerekiyor. Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup kaynamaya başladığı andan itibaren 5 dk kaynatıyoruz. Ardından limon suyunu sıkıp şerbeti soğuması için ocaktan indiriyoruz. Daha sonra mutfak tezgâhının üzerine bir adet baklava yufkasını serip üzerine bir avuç ceviz içi serpiyoruz. Bir uçtan bile verir gibi büzmeye başlıyoruz tamamını pile pile yaptığımız tatlıyı fırın tepsisine diziyoruz. Ardından diğer yufkaya geçip onu da aynı şekilde hazırlıyoruz. Tatlıları tepsiye dizerken sıkıştırıyoruz ve tepsi doluncaya kadar aynı işleme devam ediyoruz. Daha sonra bir bardak sıvı yağı tatlıların üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında hafif kızarmaya başlayıncaya kadar pişiriyoruz. Tatlı pişerken biz sosunu hazırlıyoruz. İç malzemeler kısmında yazdığımız bütün malzemeleri bir kâsede iyice çırpıp hafif kızarmış olan tatlının üzerine gezdiriyoruz ve tekrar fırına veriyoruz. Fırında iyice kızarıncaya kadar pişen tatlıyı alıp 5 dk dinlendirip soğuyan şerbeti üzerine gezdiriyoruz ve en az 2 saat bekletip soğuk olarak servis yapıyoruz. Servis yaparken dondurma veya kaymak kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }