{ "title": "Trilece Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/trilece-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 19:09:24", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Trileçe tatlısı tarifi, son yıllarda oldukça gözde olan, severek tüketilen hafif bir tatlıdır. Balkan mutfağının en önemli tatlıları arasında olan bu tarifin kendine has lezzeti bu kadar revaçta olmasına neden oluyor. Üstelik oldukça kolay yapabileceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği süt kreması kullanılarak hazırlanmasıdır. Tüketilirken de yanında karamel olması gerekiyor. Trileçe tatlısı pişirilirken gerek ölçü gerekse sunum şekli ülke bazında farklılık gösterebilir. Fakat üzerinde kullanılan karamel değişmez. Tatlı karamelle kaplanarak servis edilir. Eğer daha hafif bir tatlı yemek isterseniz, karameli tatlının dilimleri üzerine gezdirebilirsiniz. Bu konuda tercihi size bırakalım. Şimdi merak ettiğiniz tatlıyı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Trileçe tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
Sos malzemeleri
Süsleme malzemeleri
Trileçe tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Önce iki adet kâse hazırlayın. Bunların birine yumurta aklarını, diğerine ise yumurta sarılarını koyun. İlk olarak yumurta aklarını bir fiske tuzla birlikte mikserle çırpın. Karışım kar beyazı haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra toz şekerin önce yarısını koyarak çırpmaya devam edin. Ardından kalan şekeri de içine koyun. Şimdi yumurta sarılarını teker teker yumurta aklarının içine koyarak karıştırmayı sürdürün. En son olarak malzemelere kabartma tozunu, vanilya ve unu koyarak, hepsini karıştırın. Bu işlemleri yaparken fırınınızı da 180 derecede ısıtmaya başlamalısınız. Bir fırın tepsisini yağlayarak, karışan malzemeleri içine koyun. Fırın kızdıysa tepsiyi fırına sürebilirsiniz. Tatlınızın keki bildiğiniz pandispanya keki gibi pişecek.

Keki fırından alınca ters çevirin. Biraz ılınınca kekin hem altını hem de üstünü çatalla delmeye başlayın. Bir kâsede 3 su bardağı sıcak süt, süt reçelini karıştırın. İsterseniz süt reçeli yerine şekerde kullanabilirsiniz. Eğer karışırken pütürlü olursa, hemen mikserle karıştırın. Daha sonra süt kremasını da koyarak karıştırmaya devam edin. Şimdi pişirdiğiniz keki ters olarak keki pişirdiğiniz tepsiye koyun. Üzerine yaptığınız sosu sürmeye başlayın. Sos kek tarafından iyice çekilmelidir. Keki ters olarak koymamızın nedeni, bu şekilde sosu içine daha iyi çekmesindendir. Bu trileçe tatlısı için çok önemlidir. Bu yüzden zaten keki çatalla deliyoruz. En son olarak kekin üzerine karamel ve Hindistan cevizi koyarak, trileçe tatlısını servise hazırlayın. Dilimleyerek servis tabaklarına aktararak tatlınızı sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }