{ "title": "Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/tavuk-gogsu-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 05:06:49", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi, Kültürümüze sonradan yerleşen tavuk göğsü tatlısı çok hafif bir tatlı olmakla birlikte çevremizde ansızın gelen konuklarımızı ağırlamak amacıyla pratik olarak yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Özellikle çocukların severek tükettiği tavuk göğsü tatlısı renginin süt kıvamında olması nedeniyle çocukları cezbetmektedir. İçerisinde bulunan çeşitli besin değeri yüksek malzemeler ile hazırlanan tavuk göğsü tatlısı süt ile yapılan hafif bir tatlıdır.

Tavuk Göğsü Tatlısı Malzemeleri
Tavuk Göğsü Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine 150 gram kadar tuzsuz tereyağı koyularak güzelce eritilir. Eriyen yağımız kızışmadan üzerine 3 fincan kadar un karıştırılarak dökülerek kavrulur. Tezgâh da daha önce hazırlamış olduğumuz 3 fincan kadar şekerimiz una eklenerek karıştırılır. Şeker biraz eriyince yavaş yavaş 1 litre sütümüz karışıma eklenir ve sütle birlikte sakızda tatlımızın içine atılarak kaynayan süt ile erimeye başlanır. Bu arada un topaklanmak isteyecektir. Bunun için sürekli kaşıklar tatlımız karıştırılmalıdır. Tavuk göğsümüz kaynamaya yakın içine 1 paket vanilya atılır. Kaynaması tamamlanan tavuk göğsü tatlımız ocaktan alınarak tezgâh üzerinde soğuması için bekletilir. Tatlımız soğuduktan sonra içinde topak kalmayana kadar mikser ile çırpılır. Hazır olan tatlımız bir tepsi veya borcama dökülerek üzeri kaşık yardımı ile düzeltilerek dolaba atılır. Dolapta 1 saat kadar kalan tavuk göğsü tatlımız kare şeklinde dilimlenerek tatlı tabağına alınır. Üzerine bir tutam ceviz serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }