{ "title": "Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/tatli.jpg", "date": "20.01.2024 17:48:35", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Tatlı, Misafirlerimizin ağızlarına farklı bir lezzet sunmak amacıyla ülkemizde özellikle yemeklerden sonra tüketilen farklı bir damak tadı olan tatlı en genel anlamıyla şekerlendirilmiş meyve ve marmelatları bir araya gelerek uygun sıcaklıkta ve soğuklukta tüketilen bir lezzettir. Tatlı kültürü çok küçük yaşlardan çok büyük yaşlara kadar herkesin ilgisini çeken besin değeri yüksek bir tatlandırıcıdır. Tatlı sofralarımıza yakışan çayla birlikte sohbetlerimizi kuvvetlendiren güzel bir lezzettir. Anadolu'da birçok meyve ve marmelattan çok sayıda tatlı üretilmektedir. Başlıca tatlı çeşitlerimiz ise; kadayıf tatlısı, baklava, şekerpare, yaş pasta, Bal kapağı tatlısı, vişneli tatlı, prenses tatlısı, tulumba tatlısı, halka tatlı, şekerli tatlı, lokum ve kek gibi meyvelerle süslenen oldukça lezzetli olan tatlı çeşitleri midemize hitap eden bir kısım tatlı çeşitlerindendir. Tatlı türleri bazen şerbetler ile tatlandırılarak tüketilse de bir kısmı da meyvelerin içinde bulunan şekerden dolayı tüketilmektedir.