{ "title": "Tatlı Patates", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/tatli-patates.jpg", "date": "19.01.2024 23:40:51", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Tatlı patates, patates bugüne kadar Türkiye'de fazla bilinmeyen lezzetli ve besi. Değeri yüksek bir sebzedir. Artık bu patates türü de büyük marketlerde satılmaya başlandı. Tatlı patates convolvulaceae famikyasından geliyor. Nişastalı ve tatlı bir sebzedir. Bildiğimiz patatesle hiçbir alakası yoktur. Tamamen farklı bir sebzedir. Tatlı patatesin yaprakları ve filizleri yenir ama patatesin yumruları dışındaki bölümleri yenmez. Bu patatesin dışındaki bölümleri zehirlidir. Tatlı patatesin anavatanı Amerika'nın kuzey- batı bölümleridir. Tatlı patates sıcak ülkelerde yetişir. Tatlı patatesin kabuk ve iç kısmı farklı renklerde olan pek çok türü vardır. Tatlı patates buharda pişirilince veya haşlanınca vitaminini kaybetmez.

Tatlı patatesten yapılan yemeğin malzemeleri
Tatlı patates yemeği nasıl yapılır?

İlk önce taze patates kabuklarını iyice fırçalayalım. Daha sonra patatesleri çubuk şeklinde dilimleyelim. Sonra fırın tepsisine patatesleri koyup üzerine zeytinyağını gezdirelim. Daha sonra patateslerin üstüne baharatları serpelim. 30 dakika boyunca 200 derecede piştikten sonra parmesan peynirini patateslerin üzerine ekleyip 10 dakika daha patateslerimiz hafifçe kızarana kadar tekrar pişirelim. Daha sonra servis tabağına alalım. Patates yemeğimiz hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }