{ "title": "Tatlı Kabak Çorbası", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/tatli-kabak-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 04:13:29", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tatlı Kabak Çorbası, Hazırlaması oldukça basit olmasının yanı sıra oldukça da leziz bir çorba olan tatlı kabak çorbası birçok yörede henüz hiç tadılmamış bir çorbadır. Türk mutfağında özellikle bal kabağı ile hazırlanan tatlılar meşhur olduğundan dolayı baharatlı ve tuzlu yemek çeşidinin var olması bazı kişilere göre ilginç olabilir. Ancak bazı yörelerde ise bal kabağı köfteli, etli ve tavuklu olarak da hazırlanmaktadır. Ayrıca bal kabağı fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, sodyum ve magnezyum bakımından oldukça zengin içeriklere sahip olmasından dolayı özellikle çocukların sağlıklı gelişimi ve sağlıklı kemik gelişimine de katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle tatlı kabak çorbası özellikle çocuk sağlığı bakımından bebeklikten itibaren tüketilmesi gereken bir çorba çeşididir.

Tatlı Kabak Çorbası İçin Gerekli Malzemeleri
Tatlı Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Tatlı kabak çorbası hazırlığımıza ilk olarak 1 kilo bal kabağının çekirdeklerini temizleyip kabuklarını soyarak başlayalım. Ardından güzelce soyulan bal kabağını iri küpler şeklinde doğradıktan sonra 2 adet kuru soğanın kabuklarını temizleyerek küp şeklinde yemeklik doğrayalım. Ardından 2 adet patatesin de kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğrayarak sebzeleri hazır hale getirelim. Ardından uygun bir tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyerek tencereyi ocağa koyarak yağın erimesini sağladıktan sonra içine doğranmış kuru soğanları ilave ederek soğanların rengi değişene kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine önceden doğradığımız tatlı kabakları ve patatesleri ilave ederek sebzeler diriliklerini kaybedinceye kadar kavurma işlemine devam edelim. Daha sonra kavrulmakta olan sebzelerin üzerine sıcak et veya tavuk suyu, muskat rendesi ve anasonu da ekleyerek 1tatlı kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edip karıştırarak tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Sebzeler piştikten sonra tencereyi ocaktan alarak içindeki muskatı dışarıya çıkartarak pişen sebzeleri blenderden geçirerek pürüzsüz bir şekle getirelim. Ardından çorbamızın üzerine 3 yemek kaşığı krema ilave ederek tencereyi tekrar ocağa alarak karıştırarak pişirelim. Pişme sırasında tatlı kabak çorbamızın kıvamı koyu olmuşsa üzerine sıcak su ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Artık tatlı kabak çorbamız servise hazır arzuya göre üzerine bir çorba kaşığı krema ile maydanoz serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

" } ] }