{ "title": "Tarak Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/tarak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 11:39:38", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Tarak tatlısı, tatlılar, Türk halkının en çok sevdiği yiyecek türlerindendir. Fazla yediğimizde vücudumuza zarar verebilecek tatlılar, vazgeçilmez lezzetiyle de günümüzde çokça tüketilmektedir. Bazı tatlılar hem sağlıklı hem de lezzetli olabiliyor. İşte size bugün o tatlılardan biri olan tarak tatlısından bahsedeceğiz. Kastamonu yöresine özgü tarak tatlısı, kolay ve hızlı yapımı ile tatlı isteğinizi yatıştırabilecek aynı zamanda lezzetiyle tatlı isteğinizi giderecek tatlılar arasında yer almaktadır. Tarak tatlısı, ani bir şekilde gelen davetsiz misafirlerinize ikram etmek için veya akşam yemeği sonrasında aile bireylerinin tatlı isteğini gidermek için kolayca hazırlanabilecek bir tatlıdır. Genellikle Ramazan aylarında tercih edilmektedir. Yöresel bir lezzet olduğu için de bazı bölgelerde hala bilinmemektedir.

Tarak tatlısı yapımında kullanılacak malzemeler
Üzeri için
Tarak tatlısının şerbeti için
Tarak tatlısı nasıl yapılır?

Bu tatlının şerbeti soğuk olarak hazırlandığı için ilk olarak şerbeti hazırlamak gerekir. Öncelikle şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın içine birkaç damla limon suyu damlatın. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Herhangi bir kaba yumurtaları kırın. Daha sonra tereyağı, vanilya, irmik, sıvı yağ, pudra şekeri ve yoğurdu üzerine ekleyin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya başlayın. Daha sonra unu ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Bu yoğurma işlemini hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvama gelene kadar devam ettirin. Bademleri dişe gelecek şekilde dövün ve bu arada hamurdan da ceviz büyüklüğü kadar parçalar alın. Temiz bir tarak üzerinde hamuru yuvarlayıp ortasına da dövülmüş badem koyun. Hamuru uzunlamasına koyun ve hamuru alın. Şekil almış kısımları dışarıda bırakacak şekilde birleştirin. Bu işlemler ile hazırlanan tatlıları herhangi bir tepsiye koyun. Sıvı yağ ve yumurta sarısını karıştırarak tepsinin üzerinde gezdirin. Diğer bademleri de yerleştirin. 170 derece bir fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerinin kızarması ile fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerinde gezdirin. Şerbeti çektiğinde tatlıyı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }