{ "title": "Sütlü Nuriye Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-nariye-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 22:39:28", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sütlü Nuriye tatlısı, lezzetli ve eşsiz bir tada sahip şerbetli tatlılardan biridir. Şerbetli tatlılar biraz ağır olsa da lezzetlerine doyum olmaz. Sütlü Nuriye tatlısı a lezzetine doyum olmayan, damaklarda harika bir tat bırakan bir tatlı tarifidir. Yapılışı biraz zahmetli olsa da sonuç çekilen zahmete değecek bir tatlı tarifi arıyorsanız sütlü Nuriye tatlısını deneyebilirsiniz.

Sütlü Nuriye tatlısı için gerekli malzemeler

Hamuru için
Şerbeti için
Sütlü Nuriye tatlısı nasıl yapılır?

Sütlü Nuriye tatlısı için un elenerek çukur bir kabın içine alınır. Unun ortası havuz şeklinde açılarak, yumurta, süt, yağ, tuz ve sirke eklenir. Malzemeler önce karıştırılarak yavaş yavaş una dahil edilir. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Hamurun üzeri nemli bir bez ile kapatılarak buzdolabına alınır ve yarım saat dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra hamur üç eşit parçaya bölünür. Ardından her bir parça 14 eşit parçaya bölünerek beze yapılır. Her bir beze nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan her yufkanın arasına nişasta serpilerek 14 kat üst üste koyulur. Diğer iki parça hamurda aynı şekilde açılır. Her bir 14 parça tepsi büyüklüğünde açılır. Yuvarlak fırın tepsisi yağlanarak açılan yufka yağlanmış tepsiye serilir. Üzerine çekilmiş fındığın yarısı serpiştirilir. Diğer hamurda aynı şekilde açılarak tepsiye yerleştirilir ve arasına kalan fındık serpilir. Son kalan hamurlarda açıldıktan sonra tepsinin üst katına yerleştirilir. Tatlı istenilen şekilde dilimlenir. Margarin ocakta kızdırılarak tatlının üzerine eşit olacak şekilde dökülür. Fırın 180 derecede ayarlanıp ısıtılır. Hazırlanan tatlı fırına verilir ve üzeri kızarana kadar fırınlanır.

Şerbet için toz şeker ve su tencereye alınır. İlk önce şeker eriyene kadar karıştırılır. Şeker eridikten sonra ocağa alınıp 10 dakika kaynatılır. Ocaktan alınan şerbete süt ilave edilip karıştırılır. Tatlı soğuduktan sonra sıcak şerbet tatlının üzerine dökülür. 1 saat kadar şerbetini çekmesi beklenerek sütlü Nuriye tatlısı servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }