{ "title": "Sütlü Meyveli Tatlı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-meyveli-tatli.jpg", "date": "21.01.2024 07:22:27", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Sütlü Meyveli Tatlı, Süt kalsiyum bakımdan yararlı bir besin maddesidir. Süt ve meyve karışımları sağlık açısından çok faydalıdır. Özellikle süt ve meyve birlikteliği tatlılar üzerinde muazzam tat ve lezzetler oluşturmaktadır. Tatlılarda kullanılan muz, kivi, vişne, ayva, elma ve portakal tarzındaki meyveler ile muazzam tatlılar yapılmaktadır. Bugün sizlerle meyve ve tatlı aromaları ile yapılan tatlı ve tariflerinden bahsedeceğiz.

Sütlü Meyveli Tatlı malzemeleri
Sütlü Meyveli Tatlı Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine 1 su bardağı süt dökülür içine 4 tatlı kaşığı şeker ve yumurta çırpılarak karıştırılır. Şeker ve yumurta karıştırılınca ortaya çıkan köpüklenme görüldükten sonra 2 yemek kaşığı un ve vanilya eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Muhallebi kaynadıktan sonra bir kenara alınarak soğumaya bırakılır. Akabinde bir tava içerisine konulan az miktar tereyağı eklenerek içine damla çikolata kırılarak eritilir. Çikolata erimeye başlamak üzereyken 2 yemek kaşığı süt eklenerek sosumuz hazırlanmış olur. Ilıklaşan muhallebi bir kâse içerisine dökülür. Kâse içerisinde donan muhallebi bir tatlı tabağı üzerine ters çevirerek kalıbından çıkartılır. Muhallebi tatlı tabağına çıkarılınca üzerine ocakta bulunan erimiş çikolatamız güzelce göze hitap edecek tarzda dökülür. Daha önce doğramış olduğumuz kivi, çilek ve muz ince ince doğranarak tatlımızın üstü süslenir. En son olarak üzerine bir miktar daha çikolata dökülerek servise hazır edilir.

Meyveli Kek Hazırlanması İçin Gerekli Malzemeleri
Sütlü Meyveli Kek Nasıl Yapılır?

Bir tencere içine kırılan 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şeker köpürene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ bu karışıma aktarılarak çırpılmaya devam edilir. Akabinde kuru kayısı, kuru üzüm, kuru kivi, portakal kabuğu rendesi, kuru çilek ve baharatlar bu karışımın içine aktarılır. Sonra 8 yemek kaşığı un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek iyice karıştırılır. Karışımımız yağlanmış kek kabımıza dökülür ve daha önce ısıtılmış olan 150 derecelik fırınımıza atılarak yaklaşık 30 - 35 dakika kadar pişerek kekimiz kap içerisinde kabarır. Akabinde fırından çıkardığımız sıcak kekimiz tezgâhta soğumak üzere bekletilir. Kekimiz soğurken bir taraftan yarım çay bardağı süt, şeker ve çikolata eritilerek kekimizin üzerine dökülerek dilimler haline getirilir. Böylece tatlı tabağına alınan sütlü meyveli kekimiz servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }