{ "title": "Sütlü Kadayıf Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-kadayif-tatlisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 05:36:24", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Sütlü Kadayıf Tatlısı, Kadayıf, Kadayıfın tarihi Selçuklular dönemine kadar uzanmaktadır. Selçuklu ve Anadolu beylikleri zamanında aşhaneler ve imaretlerde verilen yemekler listesinde kadayıfında bulunduğu, ayrıca Berayı Hassa adındaki mutfak defterindeki kayıtlardan sultanların tercihleri arasında kadayıfın bulunduğu nakledilmiştir. Tel kadayıf un ve suyla hazırlanıp, özel kalıplardan ince şeritler halinde sıcak saca dökülerek kurtulmuş hamurdur ve bununla yapılan tatlıya da içine konulan malzemeyle birlikte yani cevizli, fındıklı, fıstıklı ya da sütlü kadayıf tatlısı olarak da bilinir.