{ "title": "Sütlü Kabak Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-kabak-tatlisi(5).jpg", "date": "19.01.2024 05:20:21", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Sütlü Kabak Tatlısı, Kabak tatlısı Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Geçmişten günümüze gelen kabak tatlısının yapılışı da çok pratiktir. Sütlü kabak tatlısının görünüşü de en az lezzeti kadar doyurucudur. Sütlü kabak tatlısının yapılışı şu şekildedir;

Sütlü Kabak Tatlısı İçin Malzemeleri
Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Sütlü kabak tatlısı için kullanacağınız kabakları bir gün önceden küp-küp doğrayın. Daha sonra üzerine 3 su bardağı toz şekeri ilave edin. Daha sonra ağzını kapatarak sabaha kadar bu şekilde bekletin. Kabaklar bu şekilde sabaha kadar suyunu salacaktır. Sabah suyunu salan kabakları orta ateşte pişirin. Kabaklar pişmeye yakın sıvı yağını ilave ederek karıştırın. Bu şekilde bir iki dakika kaynattıktan sonra üzerine bir su bardağı sütü ilave edin. Bu şekilde kabakları pişirmeye devam edin. Kabaklar piştikten sonra kabakları fırın tepsisine koyun ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına atın. Kabakları fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kabaklar piştikten sonra fırından çıkartın ve üzerine ceviz ya da tarçın serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }