{ "title": "Sütlü İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-irmik-tatlisi(3).jpg", "date": "20.01.2024 02:46:06", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "Sütlü İrmik Tatlısı, bu tatlı oldukça kolay yapılabilen ancak kolay yapımının yanında oldukça gösterişli olan yumuşacık bir lezzettir. Kolay yapımı ve düşük maliyeti ile sütlü irmik tatlısının birçok yapılış şekli vardır. İçine kurulan değişik malzemeler ile bi lezzet şöleni haline gelen sütlü irmik tatlısı yurdumuzun hemen her bölgesinde yapılan ve özellikle aniden çıkagelen misafirler de ev hanımlarının kurtarıcısı olan bit lezzettir. Çocuklar tarafından da oldukça sevilen bu tatlı her yaş grubunun damak zevkine hitap etmektedir. İrmik ve sütün birleşmesi ile oluşan bu doyumsuz lezzetin birkaç yapılış şekli su şekildedir.

Sütlü İrmik Tatlısı Malzemeleri
Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere içerisine süt, toz şeker ve irmiği ekleyip iyice karıştırıyoruz. Karıştırma işlemine tencereyi ocağa alarak devam ediyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak irmiği pişiriyoruz. İrmiklerin pişip tatlının kıvam alması ile ocağı kapatarak içine Hindistan cevizi ve bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından tatlıyı dökeceğimiz kabı su ile yıkıyoruz ve silkeleyerek fazla suyunu atıyoruz. Hazırladığımız tatlıyı çok beklemeden kabın içine döküp her tarafına eşit bir şekilde yayıyoruz. Son olarak tatlıyı buz dolabına kaldırıp birkaç saat dinlenmeye bırakıyoruz. Tatlıyı koyduğumuz kabın su ile ıslatılmış olması tatlının sunumu sırasında bulunduğu kabın içinden kolaylık ile çıkmasını sağlayacaktır. Dinlenen tatlıları ters çevirerek kabından çıkarıyoruz ve üzerini kakao veya tarçın ile süsleyerek soğuk bir şekilde servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }