{ "title": "Sütlü Çikolatalı Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-cikolatali-tatlilar.jpg", "date": "21.01.2024 06:42:34", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sütlü çikolatalı tatlılar, sütlü çikolatalı tatlılar gün masalarına, beş çaylarına, okul dönüşü çocuklar için hazırlanabilecek tatlılardır. Şerbetli tatlı tercih etmeyen kişilerin favorisi olacak çikolatalı sütlü tatlı tarifleri farklı şekillerde misafirlere ikram edilebilir. Şerbetli tatlılara nazaran daha basit ve pratik olan sütlü çikolatalı tatlı tariflerine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Çikolatalı parfe tarifi için gerekli malzemeler
Çikolatalı parfe tarifi nasıl yapılır?

Nişasta çukur bir kabın içine alınarak üzerine 1 su bardağı süt ilave edilir. Nişasta ve süt bağdaşana kadar çırpılır. Ufak bir kabın içine sütün kalan yarısı alınır. Üzerine yumurtalar ve nişastalı süt eklenerek iyice çırpılır. Malzemelere krema, toz şeker ve ufak parçalara bölünmüş çikolatalar ilave edilir. Tencere içi dolu başka bir tencerenin içine oturtularak, ocağın altı açılır. Çikolatalı bu şekilde devamlı karıştırılarak benmari usulü eritilir. Çikolatalar eridikten sonra tencere ocaktan alınır ve ılıması için bekletilir. Yuvarlak borcam tepsi streç ila kaplanır. Hazırlanan karışım tepsiye dökülerek yayılır. Parfe buzdolabına alınarak 1 gece bekletilir. Ertesi gün dilimlenerek servise sunulur. Üzeri meyve parçacıkları, damla çikolata ile süslenerek sunum yapılabilir.

Afiyet olsun.

Acı bademli supangle için gerekli malzemeler
Acı bademli supangle nasıl yapılır?

Ufak bir tencerenin içine, süt, yumurta, nişasta, toz şeker ve kakao alınarak orta harlı ocağa alınır. Malzemeler tel çırpıcı ile devamlı karıştırılarak yoğun bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınıp, tekrar içine nutella, acı badem, sıvıyağ ve su eklenip çırpıcı ile çırpılır. Hazır hale gelen supangle aynı ölçülerde kup bardaklara ya da kaselere boşaltılır ve oda sıcaklığında bir süre bekletildikten sonra buzdolabına alınıp soğutulur. Soğuyan tatlının üzeri isteğe göre süslenerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Çikolatalı muhallebi için gerekli malzemeler
Çikolatalı muhallebi nasıl yapılır?

Çikolatalı muhallebi için çukur bir tencerenin içine, un, nişasta, süt ve toz şeker alınarak karıştırılır. Tencere ocağa alınarak devamlı topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir. Kıvamı yoğunlaştıktan sonra 1 taşım kaynatılarak ocaktan alınır. Muhallebinin içine bitter çikolata parçalanarak atılır ve karıştırılarak erimesi sağlanır. Muhallebi beş dakika kadar dinlendirildikten sonra içine labne peyniri eklenip karıştırılır. Bu aşamada mikser kullanılır.

Hazır hale gelen muhallebi eşit şekillerde kuplara paylaştırılır. Bu şekilde buzdolabına alınarak 2 saat kadar soğutulur. Üzeri damla çikolata ya da rendelenmiş çikolata ile süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Çikolatalı tavuk göğsü için gerekli malzemeler
Çikolata sos için
Çikolatalı tavuk göğsü nasıl yapılır?

Geniş bir tencerenin içine un alınarak orta harlı ocakta kokuş çıkana kadar kavrulur. Kavrulan una toz şeker eklenip karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenip çırpıcı ile devamlı karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alınır ve için tereyağı, vanilya ve damla sakızı eklenir. Karışım mikser ile yüksek devirde 5 dakika çırpılır. Tepsi ya da kalıp hafif ıslatılır ve hazırlanan muhallebi kalıba dökülür. Çikolata sosu için malzemelerin tümü tencereye alınarak pişirilir. Pişen sos ocaktan alındıktan sonra ara ara karıştırılarak üzerinin kaymak tutması engellenir. Sos ılıdıktan sonra muhallebinin üzerine dökülerek her tarafına eşit yayılır. Çikolatalı tavuk göğsü buzdolabında 3 saat kadar soğutulduktan sonra servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }