{ "title": "Sütlü Bisküvili Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-biskuvili-tatlilar(1).jpg", "date": "21.01.2024 05:45:53", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Sütlü Bisküvili Tatlılar, oldukça hafif olmasından dolayı sıklıkla tercih edilen sütlü bisküvili tatlılar hafifliklerinin yanı sıra da oldukça lezzetli ve kolay hazırlanmalarından dolayı beğenilerek tüketilen tatlılar arasında yer almaktadırlar. Sütlü bisküvili tatlılar herkesin damak tadına uygun olarak hazırlanabileceği gibi çocuklar için sağlıklı tatlılar arasında gelmektedirler. Sizlerde bu nefis lezzetleri kolaylıkla hazırlayarak çocuklarınız ve sevdiklerinizle mükemmel bir tatlı şölenine dahil olabilirsiniz.

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili sütlü irmik tatlısı hazırlığımıza ilk olarak uyun bir tencereye bir litre sütü ilave ederek başlayalım. Ardından sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker ile 1 su bardağı irmik ekleyerek bir tel çırpma teli ile iyice çırparak tencereyi ocağa alarak orta ateşte devamlı karıştırarak sütlü karışım göz göz oluncaya kadar pişirip üzerine 1 su bardağı dolusu Hindistan cevizi ekleyerek birkaç dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alalım. Daha sonra evimizde olan bir kek kalıbının içerisini streç film yardımıyla düzgün bir şekilde kaplayalım. Ardından pişirdiğimiz irmikli tatlıyı kek kalıbına döküp kalıbı hafifçe sallayalım ve kakaolu bisküvileri rastgele kek kalıbına yerleştirerek dibe kadar ulaşmalarını sağlayarak spatula yardımıyla tatlının üst kısmını güzelce düzleştirelim.

Tüm işlemleri tamamlanan bisküvili sütlü irmik tatlısını buzdolabına alarak iyice soğuyup dinlenmesi için 4-5 saat kadar bekleterek tatlıyı buzdolabından çıkartalım. Ardından uygun bir servis tabağına ters çevirerek tatlımızı çıkartalım. Kek kalıbının şeklini alan tatlının üzerine ve şekilli kısımlarına çikolata sosu, damla çikolata veya meyve sosu ile süsledikten sonra Hindistan cevizi veya fındıklarla süsledikten sonra tatlımızı kek dilimleri halinde keserek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Burçak Bisküvili Sütlü Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Muhallebisi için
Burçak Bisküvili Sütlü Pasta Nasıl Yapılır?

Hazırlamak için ilk olarak 2 paket bisküvi, yarım su bardağı ceviz içi ve yarım su bardağı fındık içini mutfak robotumuzun içine alarak karışım un şekline gelene kadar çekelim. Ardından un şekline gelen karışımın üzerine 2 yemek kaşığı kakao ilave ederek çukur bir kabın içinde karıştıralım. Küçük bir tava içerisine 125 gr margarini erittikten sonra karışımın üzerine gezdirerek döküp üzerine 1 su bardağı dolusu soğuk süt ilave ederek karışımı iyice karıştırarak homojen bir kıvam aldıralım. Kıvam alan karışımın üzerine 1 çay kaşığı toz tarçın ilave ederek birkaç kez tekrar karıştırarak harmanlayalım. Hazır hale gelen bisküvili karışımı dikdörtgen cam bir tepsiye dökerek güzelce yayarak bir kenarda beklemeye bırakalım.

Burçak bisküvili Sütlü pastamızın muhallebisini hazırlamak için uygun bir tencereye öncelikle 2 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 2 yemek kaşığı margarin 1 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilya ilave edelim. Daha sonra üzerine ağır ağır sütü ilave ederken bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyerek tencereyi ocağa alıp muhallebi kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alım koyulaşıncaya kadar pişirerek ocaktan alalım. Ardından muhallebinin ilk sıcaklığının çıkması için birkaç dakika kadar bekledikten sonra muhallebiyi sıcak olarak bisküvili harcın üzerine dökerek yayalım. Son olarak tepsinin üzerine bir çay süzgecinin içine aldığımız kakaoyu eleyerek serpiştirdikten sonra hazır olan bisküvili pastayı buzdolabına alarak iyice soğuyup dinlenmesi için en az 5-6 saat bekleterek servis anında dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }