{ "title": "Sütlü Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-biskuvili-irmik-tatlisi(4).jpg", "date": "20.01.2024 09:51:51", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Sütlü bisküvili irmik tatlısı, sütlü tatlılar içerisinde en çok sevilenlerden biridir. Hemen herkesin severek tükettiği tatlılardandır ve çok ağır olmayan bir tatlı türüdür. Misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Diyet yapanlarda şeker miktarını azaltarak rahatlıkla tüketilebilir. Meyveli veya çikolata sosları ile meyve ve çikolata parçaları ile süslenebilir. Damak tadına göre farklı şekillerde süslenebilir. Şimdi bu güzel tatlının tarifine bakalım.

Sütlü bisküvili irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Sütlü bisküvili irmik tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için irmik, şeker, süt ve Hindistan cevizi bir tencereye alınır ve iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınır ve pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca koyulaşacaktır. Beş dakika kadar ocak da tutun ve ardından ocağı kapatın. Pişirirken sürekli olarak karıştırmaya devam edin. Kek kalıbı içerisine streç film serilir ve irmikli muhallebi streç üzerine dökülür ve üstü iyice düzeltilir. Bir paket pötibör bisküvi muhallebi aralarına dikine yerleştirilir. Buzdolabına konulur ve en az üç dört saat buzdolabında bekletilir. Ardından çıkarılır ve servis tabağına alınır. Üzerine çikolata sosu ya da meyve sosu dökülerek süslenir. Ardından dilimlenerek servis edilir.
" } ] }