{ "title": "Sütlü Balkabağı Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sutlu-balkabagi-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:55:06", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Sütlü bal kabağı tatlısı, lezzet bakımından oldukça enfes bir tadı olan şerbetli bir tatlı türüdür. Diğer hamurdan yapılan tatlıların yanı sıra bu tatlıyı diğerlerinden ayıran bir özelliği de bal kabağı ana malzemesini oluşturmasıdır. Evde bulunan bal kabakları sizin için sadece bir yemek malzemesi olarak değil de bu şekilde kullanılarak severek yiyeceğiniz şerbetli tatlılar kategorisine girmektedir. Bu tatlının bir diğer malzemesi olan sütü de muhallebi yaparak kullanacağız ve farklı ve oldukça lezzetli bir tat olmasını sağlayacağız. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu sütlü bal kabağı tatlısı bu yönüyle de oldukça pratik kolay ve avantajlı bir tariftir. İçerdiği bol ve zengin malzeme listesinde tahıl ve çerez çeşitleri bulunduğu için kalsiyum bakımından da oldukça zengindir. Evinizdeki bireyler için, misafirleriniz için özellikle de şekere oldukça düşkün olan çocuklar için yapabileceğiniz bu tarifin yapılışına beraber bakalım;

Sütlü bal kabağı tatlısı için gerekli olan malzemeleri
Sütlü bal kabağı tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle ana malzeme olan bal kabaklarını küp şeklinde doğrayın. Büyük bir tencerenin içerisine koyarak üzerine şekeri de döküp bir süre bekletin. Bekleme süresi ne kadar uzun olursa o kadar daha lezzetli bir tat alacaktır bu sebepten bal kabaklarını bir gece öncesinden şeker içinde bekletmeniz şekeri daha iyi çekmesini ve kıvamını yakalamasına yardımcı olmaktadır. Bekleme süresi bittikten sonra tencereyi ocağın üzerine koyarak kısık ateşte kaynamaya bırakınız. Şeker bekledikçe sulanacağı için herhangi bir sıvı koymanıza gerek yoktur. Ocağın üzerine koyduğunuz bal kabakları yumuşamaya ve kaynamaya başlayınca bir tatlı kaşığı vanilyayı ve bir su bardağı cevizi ekleyerek biraz daha kaynamaya bırakınız. Bal kabakları kaynamaya bırakılınca diğer taraftan da tatlının süt bölümünü oluşturan muhallebiyi hazırlamaya başlayabiliriz. Geniş bir tencerenin içerisine toz şeker ve buğday nişastası konularak ocağın üzerine bırakılır. Kısık ateşin altında karıştırılır. İki malzemenin topak olmaması için devamlı olarak kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırılmaya devam edilir. Yoğun bir kıvam alınca ocağın üzerinden indirilmelidir. Diğer taraftan kaynayan bal kabakları da ocaktan indirilir ve soğumaya bırakılır. Her iki tatlıda soğuduysa servise hazır hale gelmiş demektir. Bir servis tabağının içerisine kaynamış olan şerbetli bal kabağından bir dilim alınarak tabağın içerisine yatay olarak koyun. Bal kabağının üzerine hazırlamış olduğunuz sütlü muhallebiyi dökün. Tatlının üstünü süslemek kavrulmuş susam ve tarçını üzerine serpin. Daha sonra tarçın Hindistan ceviz ve ceviz içini de serperek süslemeyi artırın. Son olarak da nar taneleriyle görselliğini artırarak göze daha güzel hitap etmesini sağlayın. Tüm malzemelerle süsleme işleminin bittiyse tatlınız artık yemeye hazır hale gelmiş demektir. Görüldüğü gibi bol ve zengin bir malzemesi olan ve damaklarda enfes bir tat bırakacak olan sütlü bal kabağı tatlısını, sizde hemen evinizde bu kolay tatlının tarifini deneyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Afiyet olsun.

" } ] }