{ "title": "Sultan Sarması Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sultan-sarmasi-tarfii.jpg", "date": "21.01.2024 17:20:47", "author": "özlem eren", "article": [ { "article": "Sultan Sarması Tatlısı, görünüşüyle göz dolduran süper bir görünüme sahip, yapımı kolay ve tadı çok hafif olan, sütlü tatlılardan biridir. Bu tatlı için gerekli olan malzemeler genellikle her evde bulunur. Bu tatlı özellikle yaz aylarında süper tadıyla akşamlarımıza ferahlık katar.

Gerekli olan malzemeler
Sultan Sarması Tatlısı Üzeri için
Sultan Sarması Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao konularak iyice karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelene kadar yavaş yavaş karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kısık ateşe alınarak, muhallebinin içine margarin ve vanilya konularak yağın erimesi beklenir ve eridikten sonra altı kapatılır. Fırın tepsisini alıp tabanının tamamına bolca Hindistan cevizi serpilir ve tamamen Hindistan cevizi ile kaplanır. Muhallebi biraz ılıdıktan sonra tepsinin üzerine ince bir şekilde gezdirilir. Bu şekilde 1-2 saat soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyle üzeri tamamen kapatılır. Krem şantinin erimemesi için muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat ediniz. Hazırladığımız tepsinin tamamını dikdörtgen şeklinde kesilerek dilimlenir. Rulo şeklinde yapılacağı için uzun dilimler olmasına dikkat edilmelidir. Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir. Herkese şimdiden Afiyet olsun.
" } ] }