{ "title": "Soğuk Şerbetli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/soguk-serbetli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 11:32:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Soğuk şerbetli irmik tatlısı hem yapımı kolay hem de lezzetli bir tatlıdır. Özellikle şerbetin kıvamını yakalayamıyorum diyenler için tavsiye edeceğimiz irmik tatlılarındandır. Şerbeti kaynatılmadan soğuk olarak hazırlandığından, hafif, midevi tatlı olduğunu da belirtelim. İrmikle yapılan çeşit çeşit tatlı tarifi bulunmaktadır. Soğuk şerbetli irmik tatlısı tarifini de bunların arasına ilave edelim. Her evde bulunan malzemelerle, basitçe hazırlayacağınız bu tatlı aniden gelen konuklarınız içinde güzel bir ikramlık olacak. Bu kolay tatlıyı hep birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Soğuk şerbetli irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbet malzemeleri
Soğuk şerbetli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle tatlının hamur malzemelerini bir kabın içine alalım. İlk olarak sıvı olan yumurta, yoğurt, sıvı yağ iyice karışsın. Buna unu, kabartma tozu, irmik ilave edilerek, hamuru yoğurun. 10-15 dakika kadar dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle yuvarlayın. Hafifçe üzerlerine bastırarak, hamurları fırın tepsisine dizin. Tepsinin altını ister yağlayın, isterseniz yağlı kâğıt kullanın. Bu arada fırınınızı 190 dereceye ayarlayın ki ısınmaya başlasın. Bütün hamuru şekillendirdikten sonra, tepsiyi fırına koyabilirsiniz. Tatlıların üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Tatlı pişerken sizlerde şerbetini hazırlayabilirsiniz. Bir kâsenin içinde toz şeker ve suyu karıştırın. Ancak şekerin iyice erimesi için bir süre karıştırın. Fırındaki tatlı piştikten sonra fırından çıkarın. İlk sıcaklığı gidene kadar 4-5 dakika dışarıda bekletin. Hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıların üzerine gezdirin. Tatlıyı şerbeti çekmesi için kenar alın. Arada bir kaşık yardımıyla tepsideki şerbetten tatlıların üzerine gezdirirseniz daha iyi olur. Bu şekilde tatlı şerbeti çekip, yumuşayıncaya kadar dinlendirin. Soğuk şerbetli irmik tatlısını servis tabaklarına alarak, üzerlerine Hindistan cevizi rendesi serperek ikramınızı yapabilirsiniz. Ne kadar hafif olduğunu tatlıyı yediğinizde anlayacaksınız.

Afiyet olsun.
" } ] }