{ "title": "Şıllık Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sillik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 05:30:39", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Şıllık Tatlısı, Şanlıurfa yöresine ait oldukça lezzetli yöresel bir tatlıdır yapımı da kolay olduğu için tercih edebileceğiniz bir tatlı olduğunu söyleyebilirim. Farklı ve oldukça lezzetli bir tatlı olduğu için denenmesi gerekir. Şimdi şıllık tatlısının tarifine geçelim.

Şıllık Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
Şerbeti için
İçi için
Üzeri için
Şıllık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Uygun bir karıştırma kabının içerisine sekiz çorba kaşığı un, bir su bardağı su ve tuzu iyi bir şekilde çırpın. Krep hamurundan biraz koyu kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Daha sonra tavaya az bir yağ sürün ve krep yapar gibi hamurdan bir kepçe kadar alıp tavanın ortasına dökün ve hamurun kenarlara yayılmasını sağlayın. Altı kızaran hamuru spatula yardımı ile alt üst ederek üst tarafının da kızarmasını sağlayın. Toplam sekiz tane krebiniz olacak. Dört tane krebi alt kata koyup üzerine ceviz döküyoruz. Diğer dört krebi de üzerinde boşluk kalmayacak şekilde kapatıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken şey şerbetin sıcak olarak tatlının üzerine dökülmesidir. Bundan dolayı da krebi yaptıktan sonra şerbeti yapmanız daha uygun olur. Şerbet için uygun bir tencere içerisine bir su bardağı su ve bir su bardağı şekeri ve bir çorba kaşığı tereyağını da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ilave edip bir iki dakika kadar daha kaynatıp altını kapatın. On dakika kadar şerbeti beklettikten sonra dilimlediğiniz tatlının üzerine dökün. Son işlem olarak da fıstık içiyle süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }