{ "title": "Şerbetli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/serbetli-irmik-tatlisi(3).jpg", "date": "21.01.2024 08:18:39", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Şerbetli irmik tatlısı, yapımı oldukça kolay olan ve sunumu ile göz dolduran tatlılar arasındadır. Bu tatlı misafirler tarafından da sevinerek tüketilir. Ayrıca bayan oturmalarında yapılan tatlıların ilk sıralarında yer alır. Şerbetli irmik tatlısının yapımına geçmeden önce malzemelerini sıralayalım.

Şerbetli İrmik Tatlısı Hamuru için
Şerbeti için
Şerbetli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli irmikli tatlımız için öncelikle derin bir kabın içerisine yumurtaları kırıp, şekerle birlikte iyice çırpılır. Bu çırpma işlemi beyazlaşıp köpükler olana kadar devam eder. Yumurtalarda köpüklenmeler meydana geldiği zaman yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ederiz. Bunun sonrasında karışıma unu ve irmiği de ekleyip çırpma işlemine devam ederiz. Daha sonra hamurumuz kıvama geldiği zaman kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, mikser ya da çırpıcı ile yavaş yavaş karıştırırız. Topaklanmalar kaybolana kadar çırpma işlemine devam ederiz. Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp, üzerine hazırladığımız irmik hamurunu dökeriz. Fırın tepsisine boşalttığımız hamurun üzerine birkaç tane diş çöpü ile delikler açarız. Böylelikle kek içerisinde bulunan havayı almış oluruz. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü güzel bir şekilde kızaracak kıvamda pissin diye fırını koyarız. Fırına koyduğumuz irmik tatlısının yüzü kızarmaya başladığı zaman fırını kapatarak, tatlıyı fırından alırız. Böylelikle irmik tatlısının kekini hazırlanmış oluruz. Bir kenarda soğuması için bekletiriz.

Daha sonra şerbetinin yapımına geçeriz. Bir tencerenin içerisine 5 su bardağı şekeri bebeğe su bardağı suyu ilave edip, limonu da ekleyip altını yakarız. Şerbetimiz kaynayıp yeterli kıvama geldiği zaman ocaktan alırız. Daha sonra yaptığımız irmik tatlısını dilimleyerek üzerine sıcak olan şerbeti boşaltırız. Şerbetli irmik tatlısını dinlenmesi için bir saat kapalı bir alanda bekletiriz. İrmikli tatlımız şerbetini çektikten sonra güzel bir servis tabağına bir dilim şerbetli irmik tatlısından koyup, üzerine fıstık ezmesi veya Hindistan cevizi ile güzel bir şekilde süsleyip, sunuma hazır hale getiririz.

Afiyet olsun.
" } ] }