{ "title": "Şekerpare Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sekerpare-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 02:20:21", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Şekerpare Tatlısı Tarifi, Geçmişten günümüzü Türk mutfağı için şerbetli tatlıların yeri çok önemlidir. Osmanlı mutfağında önem kazanan şerbetli tatlı çeşitleri Türk mutfağında da önemini korumuştur. Şerbet tatlılar içerisinde özellikle şekerpare çok sık tercih edilen tatlılardan biridir. Özellikle ev hanımları özel günlerde özel misafirleri için şekerpare tatlısını tercih etmektedir. Yapılışının zahmetli olmasına rağmen sahip olduğu lezzet sayesinde çok sık tercih edilmektedir. Şekerpare tatlısının yapılışında dikkat edilmesi gereken iki husus vardır. Bunlardan biri şerbetin yapılışıdır. Güzel bir şerbet hazırlamak aslında ustalık istemektedir. Şerbetin kıvamı çok önemlidir. Şerbetin kıvamını iyi tutturamaz iseniz tatlınız çok kısa bir süre içinde şekerleme yapar. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise hamurun kıvamıdır. Hamur çok kuru olursa çok fazla kabarmaz ve içi de istediğiniz gibi pişmez. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olmalıdır. Lezzetiyle dillerden düşmeyen şekerpare tatlısının tarifi şu şekildedir;