{ "title": "Şambaba Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sambaba-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:41:58", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Şambaba Tatlısı; Lezzeti ve görüntüsü ile beğeni toplayan şambaba tatlısını, denemiş olduğum güzel bir tarifiyle sizinle de paylaşmak istedim.

Şambaba Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
Şambaba Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeyi bir kaba koyulup, hamur sıkılmadan karıştırılmalıdır. Kaşık yardımıyla da yapılabilir. Karışım yağlanmış tepsiye dökülüp, 10-15 dakika kadar bekletilip önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilerek istenilen şekilde kesilip soğumaya bırakılmalıdır. Tatlı soğuduktan sonra, sıcak şerbeti dökülür ve dinlendirilir. Üzeri toz Antep fıstığı ile süslenir. İsteğe göre; fındık, fıstık, Hindistan cevizi ya da cevizle de süslenebilir. Daha sonra servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }