{ "title": "Şam Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/sam-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 13:01:05", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Şam Tatlısı, Canınız tatlı istediğinde hemen yapabileceğiniz, yapımı da oldukça kolay malzemeleri de evinizde rahatlıkla bulunabilen bir tatlı tarifidir. Bu tatlı da dikkat etmeniz gereken püf noktası tatlının şerbeti dökülürken hem tatlının hem de şerbetin ılık olmasına dikkat etmeniz gerekir. Yoksa tatlınız hamur olur. Şimdi Şam tatlısının tarifine geçelim.

Şam Tatlısı Tarifinin Malzemeleri
Şerbeti için
Şam Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak Şam tatlısının şerbetini hazırlamak ile işe başlayın. Bunun için uygun bir tencere içerisine iki buçuk su bardağı şeker ve iki buçuk su bardağı suyu alıp kaynatmaya bırakın. On dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip bir iki dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıp soğuması için bir kenara alın. Şimdi sıra Şam tatlısının kekini hazırlamada. Bunun için uygun bir karıştırma kabının içerisine bir su bardağı şeker, bir su bardağı yoğurt ve bir su bardağı sıvı yağ alınır ve mikser yardımı ile pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpılır. Ardından iki buçuk su bardağı irmik, kabartma tozu, vanilya eklenip bu sefer tel çırpıcı ile çırpılır. Un da kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır. Yağlanmış kare borcama hazırlanan tatlının hamuru dökülür. Dökülen hamurun üzerine fıstıklar da düzenli bir şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak kırk dakika kadar pişirilir. Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcağının çıkması beklenir. Biraz soğuyan kek keskin bir bıçak ile düzgün bir şekilde dilimlere ayrılır. Ilık olan şerbet ılık tatlının üzerine dökülür. Şerbetin daha kısa bir sürede çekmesi için Şam tatlısının üzerine tepsi kapatabilirsiniz. Yaklaşık olarak bir veya iki saat kadar bekledikten sonra Şam tatlısını arzu ettiğiniz gibi servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }