{ "title": "Revani Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/revani-tatlisi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 05:52:57", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Revani tatlı tarifi, Revani tatlısı isteğe göre limonlu ve portakallı da yapılabilir. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlı çeşididir. Hafif olduğundan dolayı akşam yemeklerinden sonra tercih edilir. Kalori bakımında da çok fazla olmadığı için diyette ki bayanlarda tercih edebilir. Revani tatlısının asıl malzemesi irmiktir. İrmikten yapıldığı için hafif ve lezzetlidir.

Revani tatlı tarifi malzemeleri
Şerbeti için
Revani tatlı tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak tencerenin içine şerbetin malzemeleri konulur ve şerbet kaynayana kadar karıştırılır. Kaynama yakın limon suyu eklenir. Şerbet hazır hala geldikten sonra soğuk bir ortama konur ve soğutulur. Daha sonra kekin malzemeleri hazırlanmaya başlanır. Derin bir kaba yumurta, un, şeker konulur ve karıştırılır. Diğer kalan malzemelerinde hepsi eklendikten sonra koyu bir kıvam alana kadar çırpılır. Hazır hala geldikten sonra fırın tepsisi yağlanır ve orantılı bir şekilde içine dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına konulur ve üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra 4-5 dakika kek dinlendikten sonra dilimlenir ve üzerine soğuyan şerbeti dökülür. Sıcak bir şekilde servis edilmez soğuması için buzdolabına konulur ve 2 saat kadar bekletilir. Servis edileceği zaman isteğe göre üzerine Hindistan cevizi veya krem şanti dökülebilir. Hazır hala geldikten sonra istenilen şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }