{ "title": "Renkli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/renkli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 16:36:54", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Renkli İrmik Tatlısı, irmik tatlısı genellikle sade olarak en sık yapılan sütlü tatlılardan birisidir. Ancak içerisini renklendirmek için farklı lezzetlerde ve tatlarda besin maddeleri ekleyerek renk verebilirsiniz. Renkli irmik tatlısını istediğiniz her çeşit meyve ekleyerek renklendirme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. Ayrıca irmik tatlısının içerisine havuç ya da limon kabuğu rendesi ekleyerek de hazırlayabilirsiniz. Çoğunlukla irmik tatlısı en çok çocuklar tarafından sevilerek tüketilen bir sütlü tatlıdır. Ancak yetişkinlerde irmik tatlısını asla geri çeviremez, bir de içerisine eklenen malzeme ile renklendirildiği zaman çok daha hoş görünümlü ve lezzetli bir sütlü tatlı yapılabilir. Renkli olarak hazırladığınız irmik tatlısını isterseniz şekilli güzel kalıpların ya da kupların içerisinde hazırlayarak sevdikleriniz ile bu muhteşem lezzeti paylaşabilirsiniz. Özellikle hanımlar her çeşit tatlıyı çok severek tüketirler, ancak tatlı krizleri tuttuğu zaman tatlı yemekten kaçınırlar. Ancak süt ile hazırlanmış olan irmik tatlısı hem tatlı krizinizi geçirecek hem de hafif olduğu için aşırı kilo aldırmayacaktır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan renkli irmik tatlısını istediğiniz her zaman diliminde çabucak hazırlayabilirsiniz.

Renkli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Havuçlu Püre İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Renkli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk önce havuçlu irmik tatlısını hazırlamak için havuçları güzelce yıkayalım ve ardından küçük şekilde doğrayalım. Havuçları haşlamak için derin tencerenin içerisine doğranmış havuçları ekleyelim ve üzerine geçene kadar su koyalım. Ocağın üzerine alalım ve haşlanmaya bırakalım. Diğer tarafta tencerenin içerisine sütü, irmiği ve toz şekeri ilave edelim ve orta dereceli ateşin üzerinde koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. İrmik tatlısı koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Hazırladığınız irmik tatlısından bir miktar başka kabın içerisine alalım ve kakao ekleyerek karıştıralım. Daha sonra kare şeklindeki kabın içerisini ıslatalım ve kakaolu irmik tatlısını içerisine boşaltarak üzerini düzeltelim. Diğer kalan irmik tatlısının içerisine limon kabuğunu rendeleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Limonlu irmik tatlısını da kakaolu karışımın üzerine dökerek yayalım. Ardından haşlanan havuçlar blenderden geçirilerek püre kıvamında hazırlayın. Püre halini alan havuçların içerisine toz şekeri ilave ederek ocağın üzerinde yaklaşık bir iki dakika kadar kaynatalım. Nişastayı yarım çay bardağı kadar suyun içerisinde çözünmesini sağlayalım ve havuç püresinin içine ekleyerek çırpalım. Bu karışım aynı pelte kıvamındaki gibi olacaktır. Eğer havuç püresi koyu olur ise bir miktar su eklenebilir. Hazırlanan havuçlu karışımı da irmik tatlısının üzerine dökerek yayalım. Ardından soğuması için buzdolabına kaldıralım ve iki saat kadar dinlendirelim. Daha sonra buzdolabından renkli irmik tatlısını alalım ve dilimleyerek servis için hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }