{ "title": "Pudingli Tatlılar", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/pudingli-tatlilar.jpg", "date": "20.01.2024 14:36:47", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "Pudingli tatlılar, puding pratik bir şekilde hazırlanarak tek başına bile tatlı ihtiyacını karşılayan bir üründür. Puding kullanılarak birçok tatlı tarifi hazırlanabilir. Bu tatlılar özellikle çocukların vazgeçemediği tatlı tarifleri arasında yer alır. Hazırlanışı pratik olduğu için çoğu kişi tarafından sıkça tercih edilir. Pudingli tatlı tarifleri nasıl hazırlanıyor gelin hep birlikte göz atalım.

Pudingli irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Pudingi için
Pudingli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Pudingli irmik tatlısına tabanı hazırlanarak başlanır. Tereyağı uygun bir tavada eritilir. Yulaflı bisküviler el ile ufalanır. Çukur bir kabın içine ufalanan bisküviler ve tereyağı eklenir. Malzemeler iyice yoğrulur. Yoğrulan bisküvi ve tereyağı kare bir tepsiye bastırarak yayılır. Ufak bir tencerenin içine irmik, toz şeker, süt ve vanilya ilave edilerek orta hararetli ocağa alınır. Malzemeler yoğunlaşıncaya kadar devamlı karıştırılır. Kaynamaya başladıktan iki dakika sonra hazırlanan muhallebi ocaktan alınarak kare tepsiye yayılmış bisküvilerin üzerine eşit şekilde dökülür.

Farklı bir tencerenin içine bir paket çikolatalı puding ve süt eklenir. Orta hararetli ocakta puding koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alana kadar devamlı karıştırılması gerekir. Hazırlanan puding tepsiye dökülen muhallebinin üzerine eşit şekilde yayılarak dökülür. Tatlı ilk sıcaklığını attıktan sonra buzdolabına alınır ve 4 saat kadar bekletilir. Servise sunulacağı zaman üzerine arzuya göre çikolata parçacıkları, ceviz, fındık ya da Hindistan cevizi eklenebilir.

Afiyet olsun.

Pudingli dikdörtgen pasta için gerekli malzemeler
Pudingli dikdörtgen pasta nasıl yapılır?

Toz halindeki bir paket kakaolu puding ufak bir tencereye boşaltılır. Üzerine 3 su bardağı süt eklenerek orta harlı ocakta kaynayana kadar karıştırılır. Baton kek kalıbının tabanı streç film ile kaplanır. İlk sıcaklığını atan pudingin bir kısmı kalıba dökülerek eşit şekilde yayılır. Pudingin üzerine burçak bisküviler dizilir ve bisküvilerin üzerine tekrar puding dökülür. Puding ve bisküviler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan pasta buzdolabına alınarak bir süre dinlendirilir. Dinlenen pasta dolaptan alınarak başka bir kaba ters çevrilerek çıkarılır. Pasta istenilen şekillerde dilimlenerek, üzeri isteğe bağlı süslenip servise sunulur.

Afiyet olsun.

Pudingli etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Pudingli Tatlılar Üzeri için
Pudingli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Pudingli etimek tatlısı için toz şeker ve 2 su bardağı su ufak bir tencereye alınır. Şeker eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırılır. Şerbet ocağa alınıp 5-7 dakika kadar kaynatılır. Etimekler borcam tepsiye dizilir ve ocaktan alınan şerbet etimeklerin üzerine sıcakken dökülür. Puding üzerindeki tarife uygun bir şekilde pişirilir. Etimekler şerbeti çektikten sonra hazırlanan puding etimeklerin üzerine dökülür. Hazırlanan pudingli etimek tatlısı buzdolabına alınıp bir süre dinlendirilir. Servis yapılırken dilimlenerek üzeri çekilmiş ceviz ile süslenir.

Afiyet olsun.

Pudingli mini köstebek tatlısı için gerekli malzemeler

Keki için
Pudingi için
Pudingli mini köstebek tatlısı nasıl yapılır?

Muzlu pudingli mini köstebek tatlısı için çukur bir kabın içine yumurtalar kırılır. Üzerine toz şeker ilave edilerek mikser ile köpük, köpük olana kadar çırpılır. Daha sonra üzerine yoğurt, sıvıyağ, vanilya, un, kakao eklenip çırpmaya devam edilir. En son kabartma tozu da ilave edilerek tahta kaşık ile karıştırılır. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serilip hazırlanan kek hamuru tepsiye dökülür. 170 derecelik sınmış fırına verilerek pişirilir. Kek piştikten sonra bir süre soğumaya bırakılır.

Pudingi için puding ve süt ufak bir tencereye alınıp pişirilir. Pişme aşamasında devamlı tahta kaşık ile karıştırılır. Kek soğuduktan sonra bir bardak yardımı ile yuvarlak şekillerde kesilir. Kek bardak ile kesildikten sonra arta kalan kek kırıntıları elle iyice ufalanır. Hazırlanan puding yuvarlak kesilen keklerin üzerine bir kaşık yardımı ile paylaştırılır. Ufalanan keklerle pudingin üzeri kapatılarak keklere köstebek görünümü verilir. Her bir köstebek servis tabağına dizilip buzdolabına alınarak 1-2 saat kadar dinlendirilir. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }