{ "title": "Pratik Etimek Tatlısı", "image": "https://www.tatlitarifi.gen.tr/images/pratik-etimek-tatlsi.jpg", "date": "21.01.2024 14:44:14", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Pratik etimek tatlısı hem şerbetli hem de kremalı kolay bir tatlı çeşididir. Marketlerde hazır olarak satın alınan etimekelerin şeker şerbetiyle buluşturulmasıyla kısa zamanda hazırlanan tatlı, üzeri için damak zevkine göre süslenebiliyor. Peksimet de denilen etimek kıtır ekmek dilimlerinden oluşuyor. Diğer ekmeklerden farkı şekerli oluşudur. Özelliği ise iki kez pişirilmesidir. Bu ekmek dilimleriyle mutfakta 10 dakika içerisinde pratik tatlılar hazırlanabiliyor.

Pratik etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Kreması için
Pratik etimek tatlısı nasıl yapılır?

Şerbeti hazırlamak için bir tencerenin içerisine su ve şeker eklenip karıştırılır. 5 dakika kadar kaynatılır. Şerbetin altı kapatıldıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ilave edilir. Etimekler kare bir tepsinin yahut borcamın içerisine sıralı dizilir. Üzerlerine hazır olan sıcak şerbet gezdirilir. Etimeklerin her yerinin ıslanmasına dikkat edilir. Etimekler şerbetini çekerken krema hazırlanır.

Krema için; tencerenin içerisine süt, şeker ve beş kaşık un konur karıştırılır. Kıvam alana kadar pişirilir. Krema kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alınır, içerisine bir paket vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. 1 paket kremşanti soğuyan kremanın üzerine dökülüp çırpılır. Hazır olan krema şerbetli etimeklerin üzerine konur. Spatula yardımıyla tatlının kreması eşit şekilde yayılır. En son bolca Hindistan cevizi ile kremanın üzeri kaplanır. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten etimek tatlısı servis edilir. Servis edilirken ceviz veya dövülmüş fındık parçaları tatlı dilimlerinin üzerine konur. Eğer tercih edilirse çikolata sosu ile süslenebilir.
" } ] }